Ако няма реални действия, не бих подкрепил дофинансиране на Хуманитарната

...
Ако няма реални действия, не бих подкрепил дофинансиране на Хуманитарната
Коментари Харесай

Общинските съветници в Търново решават съдбата на Хуманитарната гимназия

Ако няма действителни дейности, не бих подкрепил дофинансиране на Хуманитарната гимназия във Велико Търново. Това съобщи ръководителят на локалния парламент Венцислав Спирдонов пред общинските съветници от Постоянната комисия по обучение и просвета.

Той е безапелационен, че четири месеца след решението на Общинския съвет шефът да показа модифициран проект за оздравяването на образователното заведение, това не е направено.
Според Иван Александров оцеляването на гимназията зависи от интензивността на управлението и на Центъра за кариерно развиване да разпространяват и да осъществят банкет по новата компетентност „ Библиотекознание ”.

„ Надявам се директорката на гимназията Жоржета Ангелова да се свърже със столичното учебно заведение по полиграфия и снимка, където се учи тази компетентност, да изследва опита им и образователните проекти ”, сподели Александров.

Той добави, че в 153 обитаеми места в района има библиотечно обслужване. 30-40 на 100 от фрагментите обаче са на пенсионна възраст и след няколко години няма да има кой да работи в тази сфера.

„ Трудно е с една стратегия шефът да изплува от блатото, в което се намира ”, безапелационен е Стефан Михайлов.

В края на съвещанието членовете на комисията одобриха предлагането на доктор Даниела Андреева да проведат изключително заседание, на което да поканят и шефа Жоржета Ангелова. Решено бе срещата да се организира на 29 март, половин час след постоянната сесията на Съвета.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР