Ако няма държавна намеса в БДЖ, а смятам, че това

...
Ако няма държавна намеса в БДЖ, а смятам, че това
Коментари Харесай

БДЖ поиска финансова помощ от държавата, за да не спре

Ако няма държавна интервенция в БДЖ, а считам, че това би трябвало да бъде направено, железницата би трябвало да спре ", сподели през днешния ден по Би Ти Ви изпълнителният шеф на компания Владимир Владимиров. Изявлението му беше във връзка решение на съда сметките на железницата да бъдат запорирани, поради неизплатени отговорности.

" От сметките има изтегли 20 млн. лева Съдът е определил да бъдат взети 40 млн. лева, като на този стадий са изтеглени половината ", разясни Владимиров. По думите му за момента ситуацията в железниците в кратковременен проект е умерено, тъй като са побързали да изплатят заплатите на своите чиновници преди сметките да бъдат запорирани.

Държавата ще помогне на следено ограбването БДЖ

Владимир Владимиров разясни, че идващият месец ще има проблеми освен със заплатите, само че и с заплащането към снабдители. Също по Би Ти Ви министърът на финансите Владислав Гораво разгласи, че страната ще се погрижи да се подсигурява изплащането на заплатите. Той напомни, че БДЖ е ограбено следено по време на държавните управления на Симеон Сакскобургготски и тройната коалиция.

" Купени са хубави, само че много скъпи мотриси, които не бяха плащани, в това време се тегли и облигационен заем за 250 млн., който също не се е изплащал ", заключи Горанов. Той добави, че държавните управления на Борисов са съумели да понижат отговорностите от 850 на 300 млн. лв., само че страната пък би трябвало да оказва помощ с пари.

Като вид за стабилизиране на БДЖ Горанов уточни ограничавания пред автомобилния превоз на хора и товари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР