Ако някой ви попита дали познавате Емилия Божкова Парушкова от

...
Ако някой ви попита дали познавате Емилия Божкова Парушкова от
Коментари Харесай

Помните ли пионерката на попфолка Лия? Партньорката на Кондьо готви истинска бомба след десетгодишно отсъствие от сцената

Ако някой ви попита дали познавате Емилия Божкова Парушкова от паметния град Кулата, надали ще можете да му отговорите утвърдително. Така я познават единствено роднините и околните ѝ. Попитат ли ви обаче дали се сещате за една от пионерките на чалгата Лия, даже и в никакъв случай да не сте си падали по този по-особен род, няма по какъв начин да не признаете, че сте чували това име. И в действителност Лия беше от първите кралици на поп-фолка. Първият си албум издаде през 1996 година – „ Специална жена “. През 2000 година издаде дуетен албум с един от принцовете на чалгата – Кондьо. Сред най-известните ѝ шлагери са песните „ Ще те мачка валяка “, „ Дяволски чаровник “, „ Утро след любовна нощ “ и други. Преди десетина година обаче Лия изненадващо загърби сцената. Реши да прави бизнес и откри своя фешън линия. Модел на облеклата ѝ беше не какъв да е, а Николета Лозанова. Естествено, НиЛо тогава беше надалеч от днешната си популярност.

Имаше обаче и още една сериозна причина Лия да не излиза повече на сцената

Тя стартира сериозна връзка с Георги Вълканов – наследник на тогавашния шеф  в „ Мултигруп “ Николай Вълканов. И едно леко отклоняване, само че по тематиката – преди този момент Лия беше партньорка на боса на „ ВИС “ Димитър Димитров – Маймуняка. Както и да е, Лия и Георги Вълканов подписаха брак, а певицата роди момиче, което бе кръстено на майка си. Сега обаче певицата готви същинска бомба – тя има намерение да възобнови музикалната си кариера. „ Оттеглих с от сцената поради хубави неща в моя персонален живот. Срещнах един прелестен мъж, с който взехме решение да създадем семейство и да отгледаме едно прелестно дете. Имам едно момиченце на 10 години. Това беше мое решение. Аз съм човек, който се отдава. Реших, че е време да се отдам на персоналната страна от живота ми, леко и последователно музиката остана на назад във времето. Появи се щерка ми, за която се грижа до ден сегашен. Дъщеря ми към този момент е огромна и доста независима и аз нуждая се да отдам тази обич и тази музика, която е насъбрана в мен години наред, да я върна назад на хората, които ме чакат. Аз съм сигурна, че има хора, които ме чакат. Решила съм да стартира да протоколирам нови неща “, разкри проектите си Лия.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР