Ако някой в тези 10-11 години, докато държавата наистина се

...
Ако някой в тези 10-11 години, докато държавата наистина се
Коментари Харесай

Прокопиев: 10 години ме репресираха, искаха да унищожат Капитал и Дневник |

„ Ако някой в тези 10-11 години, до момента в който страната в действителност се превземаше и нейните институции бяха завладяни за частните ползи на дребна група хора на власт, в случай че някой се е противопоставял със средствата, които има - средствата на публицистиката, то това бяха точно публицистите от „ Капитал ” и „ Дневник ”. Това съобщи в утринния блок на Нова телевизия предприемачът и издател на двете медии Иво Прокопиев.

Миналата седмица той изпрати обществено писмо до ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ откакто бе нападнат от партията му в Народното събрание. От придвижването упорстваха към комисията, проверяваща безобразията на Росенец, където е летният сарай на Ахмед Доган, да се включи и инспекция против Прокопиев за неговата къща в местността Буджака.

„ Скандалът „ Автомагистрали ” стартира от следствие на „ Капитал ”. Прочутите „ инхаус ” възлагания и абсурда с Банката за развиване също бяха разследвани извънредно в детайли ”, добави издателят.

Той уточни, че е реагирал, тъй като считал, че от " една демократична партия, каквато е на книга Движение за права и свободи, към една демократична медийна група, би трябвало да има единствено поддръжка ".

" Тя би трябвало да бъде такава, каквато получаваме от АЛДЕ на равнище Европа, тъй като те и Алианса на европейските либерали са най-големият бранител на свободата на словото и на персоналните права на жителите в Европейски Съюз. Това чакаме от Движение за права и свободи а не такава груба офанзива и с неистини и операции ”, безапелационен бе той.

По думите му когато властта има някакъв проблем, тя търси обикновена симетричност, с цел да го трансферира на друго място.

„ В продължение на над 10 година, жертвайки на практика напълно моя бизнес интерес бях подложен на цялата държавна репресивна машина. В последна сметка ме оправдаха, тъй като всички обвинявания и офанзиви бяха изцяло измислени. Тяхната цел беше да бъде оказан напън и да бъде унищожена медийната група на „ Капитал ” и „ Дневник ”, уточни още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР