Ако някой случайно е решил да се позаинтересува от вчерашното

...
Ако някой случайно е решил да се позаинтересува от вчерашното
Коментари Харесай

Фон на Лайена

Ако някой инцидентно е решил да се позаинтересува от вчерашното посещаване на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в България, сигурно се е почувствал като маймуна, хапваща трици по време на формалната конференция на германката и българския министър председател Бойко Борисов. Защото тази конференция е явен знак, че Западна Европа се отдалечава от концепцията България да стане същинска правова страна – в името на политически ползи в битката за власт.
Няма по какъв начин да е друго, откакто Фон дер Лайен взе да ни хвали по този начин, че даже водещият на утринния блок на Българска национална телевизия Даниел Михайлов иронично сподели, че се чуди дали живее в тази страна, за която приказва германката. " Виждам една страна, която е подготвена за бъдещето с вложения в нововъведенията, и в научно-изследователската и развойна активност ". Сериозно ли, фрау?! Вие инцидентно да сте чули за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите? А за великите достижения на администрацията ни по най-важните ѝ уеб сайтове като цяло – като тези ТУК?! Или ходите по всякакви държавици без въобще да понаучите нещо за тях? Но сте права де – поради подобен вид " достижения ", подготвени сме да влагаме крепко!
Освен това – доста сме вложили в обучение, съгласно г-жата. " В България виждам какъв брой огромни са вложенията в университети, в учебни заведения, в заплатите на учителите ", сподели ръководителят на Европейска комисия. Сериозно? А единствено оня ден " инвестирахме " 2 млн. лв. в обучение, само че 70 млн. лв. за локалните избори. Дори за стадиона на „ Арда ” инвестирахме повече, отново оня ден – 2,5 млн. лв.. " Арда " дали не беше " украшение " на другаря Румен Гайтански-Вълка? Този, който Борисов го " пребори " за боклука в София – в случай че сте не запомнили какъв брой го пребори, припомнете си ТУК! Ето по какъв начин пък се развива висшето ни обучение - като рекламна организация прилъгва кандидат-студентите да дойдат " да се учат ", с практики като проби у дома! Голяма инвестиция си е и това – какъв брой ВУЗ-а да аплайват за един младеж/девойка. Преди време беше противоположното...
" Голям специалист и експерт в доста сфери " – по този начин Бойко Борисов показа Урсула фон дер Лайен. Сигурно по тази причина най-после Борисов сподели и следното: " Няма да има въпроси, не за друго, а тъй като можем да я сложим в неловко състояние да дава отговор за нещо, което още не е в цялостния тип контрактувано ". Да не вземе " огромният специалист и експерт " да лъсне...
Но пък Лайен изясни по какъв начин била тук да слуша, да слуша, да слуша... Ами слушайте – българската непоклатимост е непоклатимост към дефинитивно разрушение на правовата страна! И се позапознайте с страните, където ходите. Защото с такива плитки хвалби няма да я докарате надалеч... А за който нямам доверие какво говореше следващата " нова Меркел " - да гледа:
Сподели с твоите другари
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР