Ако някой по-рано е знаел как да даде първа помощ

...
Ако някой по-рано е знаел как да даде първа помощ
Коментари Харесай

Бабини рецепти при косопад, възпалени сливици и болки

Ако някой по-рано е знаел по какъв начин да даде първа помощ за здравето, то това несъмнено са нашите баби с предписания от националната медицина, които са наследили от своите баби. Жалко е тяхната мъдрост и познание да не се употребяват, тъй като в миналото хората са се лекували с това, което предлага природата.

За подсилване на имунната система

Мед и лимон! Половин кг органически лимон, измит от семките се смила дружно с кората. Получената каша се смесва с половин кг топъл мед и се съхранява в стъклени буркани. Всяка заран се употребява по една супена лъжица от тази примес.

Косопад

Силата на домашната ракия, смесена с чесън и коприва, е безспорна. В един литър домашна ракия поставете няколко скилидки чесън и една шепа корен от коприва. Оставете сместа на топло и слънчево място за един месец. След това я прецедете и масажирайте с нея корените на косата.

Възпалени сливици

Смелете корен от лечебна ружа и ленено семе. Разбъркайте и загрейте, с цел да получите топла каша, която се слага на ленена забрадка и се нанася като компрес на шията. Фиксирайте с различен плат или шал, с цел да запазите топлината допустимо най-дълго.

Атака на жлъчния мехур

Смесете 150 грама зехтин, 15 грама бренди и два жълтъка. Разбърква се за 15 минути и се прибавят 1/4 мл. ментол. Тази примес се приема преди жлъчната офанзива, а за облекчение на тези недоволства потребен е и сокът от черна ряпа, който се подготвя доста елементарно: настържете ряпата на ситно и изстискайте сока. Пийте три пъти дневно.

Болки в стомаха

Пие се варено вино, смесено с червен пипер, мента, кимион и бял тамян.

Болки в коляното

Намачкайте плодовете на синя хвойна и ги сварете добре в оцет. Докато се вари, прибавете глина. С тази примес направете компрес за коляното.

Много постоянно подценяваме бабините препоръки, смятайки ги за остарели способи. Въпреки това нашите баби доста добре са знаели какво вършат, а резултатът на доста от техните предписания е доказан от науката.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР