Ако някой отправи комплимент към вас, то със сигурност би

...
Ако някой отправи комплимент към вас, то със сигурност би
Коментари Харесай

Как да отговорите на комплимент към вас

Ако някой насочи комплимент към вас, то сигурно би ви станало прелестно. Всяка дама би се радвала да чуе благи думи по собствен адрес. Комплиментите имат очарователния метод да провокират усмивки и даже намек за почервеняване. И въпреки всичко изкуството да се отговори на комплимент към вас може да остави мнозина в положение на неустановеност.

Въпреки че няма финален справочник за тези моменти, има един главен аспект, който в никакъв случай не би трябвало да се подценява – вашият отговор. Това е вашият късмет да признаете даващия комплимент, изразявайки благодарността си за вниманието, с което той е признал и отбелязал вашите качества. Сферата на комплиментите, без значение дали става въпрос за предоставяне или приемане, от време на време може да бъде лабиринт от стрес и терзание. Приемането на похвали с прелест освен усъвършенства момента, само че и предизвиква позитивните връзки.

Тук ще се потопим в някои фантастични хрумвания за това по какъв начин да отговорите на насочен комплимент към вас.

Приемете силата на благодарността

Представете си това – ваш сътрудник хвали уменията ви в програмирането или някой се възхищава на новата ви прическа. Използвайте силата на откровената усмивка и общително отговорете на комплимента към вас с елементарното: „ Благодаря “. Независимо дали става дума за професионално умеене или за избор на персонален жанр, посрещнете комплимента с контакт с очите и топла усмивка. Този елементарен и безвъзмезден акт резонира с вашето почитание и благодарност.

„ Наистина съм ви признателна за благите думи. “ Или „ Благодаря ви, че обърнахте внимание. “

Бъдете откровени

Искреният комплимент към вас заслужава откровено „ благодаря “. Когато получавате хвалба от сърце, отвърнете с признателност от своето място. Помнете, че откровеният комплимент към вас е словесно богатство, доста по-ценно от материалните притежания. Посрещнете комплимента към вас с:

„ Думите ти значат доста за мен. “ или  „ Искрено правя оценка общителното Ви изявление. “

 към вас Как да отговорите на комплимент към вас

Приемайте комплиментите, без да се замисляте

Оставете комплиментите към вас да бъдат това, което са – израз на благодарност. Избягвайте да ги анализирате прекалено или да търсите скрити смисли. Позволете си да приемате комплиментите по номинална стойност, без да добавяте пластове пояснение.

Силата на връзката

Отговарянето на похвали към вас е освен това от думи – това е невербален разговор. Посрещайте комплиментите с пряк контакт с очите, другарска усмивка и открит език на тялото. Вашият отговор би трябвало да удостовери и ускори изразеното възприятие. Например:

„ Думите ви в действителност допират сърцето ми. “ или „ За мен е наслаждение да получа такава общителна противоположна връзка. “ са идеални отговори в тази обстановка.

Избягвайте отрицателните мисли

Разсейте отрицателните мисли, които могат да помрачат отговора ви. Вместо да отхвърляте или омаловажавате комплимента към вас, приемете позитивността. Приемете с цялото си сърце общителните думи, които ви се оферират, като насърчавате позитивния енергиен продан.

Използвайте фраза като „ Благодаря ви, че озарихте деня ми с думите си. “, а може и да заложите на „ Наистина съм поласкана от великодушните ви похвали. “

 към вас Как да отговорите на комплимент към вас

Персонализирайте с име

Името е богатство, идентификатор, който ни кара да се усещаме неповторимо приети. Когато потвърждавате похвали, не забравяйте да употребявате името на този, който ги е насочил към вас. Покажете, че думите им имат значение, като признаете тяхната характерност.

Ето и два образеца: „ Георги, твоите благи думи значат доста. “ И „ Ники, признателен съм за невероятните ти похвали. “ Влагането на персонален детайл постоянно оказва помощ.

Нека тонът ви отразява благодарността

Гласът ви е инструмент на страстите. Нека тонът ви резонира с благополучие и същинска признателност. Изразете признателност по непретенциозен метод, който отразява цената на комплимента.

„ Вашите похвали в действителност стоплят сърцето ми. “ е подобаващ отговор, а може и „ Искрено съм признателна за благите ви думи. “

Добавете прегръдка

Понякога думите не са задоволителни, с цел да изразите благодарността си. Предложете топла прегръдка или приятелско здрависване, според от равнището на комфорт на другия човек. Физическите жестове ускоряват искреността на вашата признателност за думите му към вас.

 към вас 3 Как да отговорите на комплимент към вас

Избягвайте да се самоизтъквате

Омаловажаването на комплиментите може да наподобява непретенциозно, само че може да подкопае желанията на даващия ги. Вместо да отхвърляте похвалите, приемете ги общително, като в същото време почитате тяхната добрина.

„ Радвам се, че видя новата ми рокля. Благодаря ти. “ и „ Твоите думи в действителност повдигат духа ми. Благодаря за това. “ са положителни образци.

Езикът на тялото

Комуникацията надвишава думите. Езикът на тялото ви приказва доста. Наведете се леко, поддържайте открита стойка и избягвайте скръстените ръце, с цел да изразите същинска признателност.

„ Наистина благодаря за благите думи. “  и „ Тези похвали значат доста за мен “ може да са доста откровени и подобаващи отговори, само че го покажете и с жестове.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР