Ако някога сте си мислили, че предателствата, изневерите и разводите

...
Ако някога сте си мислили, че предателствата, изневерите и разводите
Коментари Харесай

Животът на синигерите е като епизод от Дързост и красота

Ако в миналото сте си мислили, че измените, изневерите и разводите са трагични обрати, присъстващи само в сюжети на сериали като Дързост и хубост, то сигурно грешите. С любовни разочарования, промени и раздели са белязани освен телевизионните продукции, само че и животът на синигерите, разясняват английски учени, представени от изданието Дейли експрес.

Пернатите от типа Голям синигер, не са просто симпатични птички, които огласят с чуруликането си градини и поля, а птици с много плевел обществен живот, който заслужен за снимане.

Учените следили държанието на близо шестдесет двойки синигери и забелязали, че мъжкарите постоянно биват изправени пред алтернативата дали да останат правилни на актуалната си половинка или да се решат на птичи бракоразвод.

Точно като хората птиците също образуват двойки и са правилни на своя сътрудник. Авторите на това проучване обаче са открили, че мъжките екземпляри от типа Голям синигер се изявяват като кръшкачи и в случай че усетят наоколо нова, привлекателна за тях женска, не се свенят да я прелъстят.

По връзки на женските синигери нещата са малко по-различни. Според учените те не се интересуват толкоз от персоналните качества на колегата си, колкото от мъжката територия на гнездене.

Нашите изследвания демонстрират, че мъжките синигери търсят бракоразвод, когато желаят да се освободят от нежелано партньорство. Ако обаче те нямат опцията да се развъждат с желаната от тях женска, те моментно се задоволяват с по-малко привлекателна, единствено че през идващия сезон я сменят с нова, описват специалистите и акцентират, че процентите на бракоразвод измежду оживелите синигерови фамилии варират сред тридесет и петдесет на 100.

Трябва да се означи обаче и още нещо. Това че мъжките птици си разрешават да залитнат по знойни млади хубавици понякога, не значи, че безусловно ще потърсят бракоразвод. Понякога, когато актуалната партньорка на даден самец е по-опитна в размножаването, той въпреки всичко избира да се върне при нея, откакто се налудува със съседките.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР