Ако Нидерландия отблокира членството ни, остава Австрия. Това не е

...
Ако Нидерландия отблокира членството ни, остава Австрия. Това не е
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Нидерландското да е позитивна стъпка, но не води до пълноправно членство в Шенген

Ако Нидерландия отблокира участието ни, остава Австрия. Това не е самото участие, а облекчение на изискванията за пътешестване със самолети. То не ни дава цялостен и безграничен достъп до Шенгенското пространство. Въпреки това е положителна стъпка. Това съобщи някогашният зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков в предаването „ Още от деня ” по Българска национална телевизия.

България се стреми да получи крайна дата за пълноправно приемане в Шенген. Трябва ни, тъй като това дава опция за по-бързо напредване на хора и артикули. Това ще ни направи пълноправни членове. Има и друго значимо нещо, Германия желае Европейски Съюз да се раздели на концентрични кръгове, а в случай че не сме член на Шенген, ние ще останем във втория кръг, изясни той.

По думите му България има мощната поддръжка на Екологичен потенциал и Европейска комисия по пътя ни към Шенген.

„ Войната в Украйна основава съществено напрежение в Европа. Украйна се трансформира в един доста сериозен тласък. По сегашните правила Украйна не може да стане член на Европейски Съюз, сподели дипломатът.

От тази война няма да има спечелили, ще се усилват единствено разрушенията и жертвите. Тя може да продължи още дълго. Вчера Путин сподели, че няма да се откаже от задачите си. Наблюдаваме война на опустошения, уточни Любомир Кючуков.

Във връзка с демонтажа на Паметника на Съветската войска Любомир Кючуков съобщи: „ Рискът от ескалация и разширение на войната пораства. Винаги когато историята се сблъска с политическата обстановка губеща е историята ”.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР