Ако не ви отразяват заради телефона си, това е фъбинг

...
Ако не ви отразяват заради телефона си, това е фъбинг
Коментари Харесай

Ако не ви отразяват заради телефона си... това е „фъбинг”

Ако не ви отразяват поради телефона си, това е фъбинг „ Фъбинг ” е формалната дума, която можем да използваме, в случай че приказваме на някого , само че той се взира в телефона си и не ни обръща внимание. Терминът е формиран от британската дума „ телефон ” и израза „ отнасям се надменно.
 
Скоро откакто думата е вписана в речника Маккуайър стартира и акцията „ Спри фъбинга ”. Целта й е да ни накара да вдигнем взор от екрана, тъй като изпускаме доста от действителния живот и рискуваме да загубим връзките си с хора, които обичаме.
 смарт телефон Thinkstock/Getty Images
Това е един чисто нов проблем, който се нуждае от чисто нова дума и то тъкмо в 21-ви век, когато смарт телефонът е незаменима движимост в всекидневието ни , само че вместо да ни свързва, той ни разделя. Всички го вършат – фъбингът даже може да се употребява на работното място, с цел да покаже кой къде стои в йерархията, тъй като към този момент не е нужно шефът да е с краката на бюрото – задоволително е той просто да не подвига взор към подчинения си, до момента в който той му приказва.
 
Думата се ражда в една зала в университета на Сидни, Австралия. Създадена е от лексиколог, фонетик, първенец по спор, стихотворец, няколко писатели и основател на кръстословици. Думата бързо се популяризирала първо в англоезичните страни, а след това и по света.
 с Thinkstock/Getty Images
За задачата на антифъбинг акцията има снимани голям брой любителски видеа , има значки и тениски, които да ни накарат да се замислим какъв брой постоянно го вършим и дали сме жертва на екрана на телефона.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР