Ако не сте горещ привърженик само на котките или само

...
Ако не сте горещ привърженик само на котките или само
Коментари Харесай

Кучето, което не може да лае и се мие като котка

Ако не сте парещ последовател единствено на котките или единствено на кучетата, евентуално сте от хората, които скрито си мечтаят да имат в живота си нещо приблизително сред двете. Свикнали сме да преглеждаме тези два типа животни като противоположни, само че съществуват породи, които потвърждават противоположното.

Котката, която съчетава в себе си котешки с кучешки качества е от породата Мейн Кун или Американска дългокосместа. Това е и най-голямата опитомена котка. Тя е изключително умна и доста игрива, като обича да играе даже с кучетата, извънредно отзивчива е и обича вода. Котките от тази порода мощно се привързват към стопаните си, без да стават досадни.

 Снимка 390346

Но има и една порода кучета, която демонстрира някои котешки характерности. Това е африканската порода Басенджи. За да ловуват, кучетата Басенджи употребяват освен обонянието си, само че и своето зрение. Те произлизат от Конго и са били употребявани за лов на малък дивеч и надзор над гризачите в селата.

Тези кучета са известни с това, че не могат да лаят, а вместо това издава странни мъркащо-виещи звуци.



Басенджи се привързват единствено към един човек, не обичат влажното време, само че пък обичат да се катерят. Те са извънредно любопитни и застават на задните си крайници, когато нещо им се стори изключително забавно. Имат доста мощно увлечение към лова на плячка. Освен това, кучетата от тази порода се мият като облизват предната си лапа и по-късно изтриват с нея муцуната си. Напомнят ли ви на някого?

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР