Ако не сте фен на кафето, чаят може да е

...
Ако не сте фен на кафето, чаят може да е
Коментари Харесай

Какво се случва в тялото, ако всеки ден пиете зелен или черен чай?

Ако не сте почитател на кафето, чаят може да е вашата напитка.

Чаят е една от най-популярните питиета в света, хората го пият заран, с цел да се разсънят, преди лягане, с цел да се успокоят или следобяд, с цел да се провиснал.

Интересно е да разберете какво се случва в тялото, в случай че пиете чай всеки ден, изключително зелен или черен чай.

Диетолозите са съгласни, че пиенето на чай всеки ден е изцяло окей и че този табиет има доста изгоди за здравето.

Най-старите и най-дълголетни популации в света като японците пият чай или напитка от матча на праях, която обичайно се употребява в Източна Азия, всеки ден.

Какво тъкмо се случва в тялото, в случай че пиете чай всеки ден?

Ще приемате повече фитонутриенти

Чаят е богат на хранителни субстанции, които доста други питиета не съдържат, изключително кафето. Чайовете съдържат фитохимикали и фитонутриенти, защото са направени от разнообразни типове растения.

Фитонутриентите са хранителни субстанции в растенията, които създават избрана биологична интензивност и оказват помощ за опазване на човешкото здраве по доста разнообразни способи, да вземем за пример посредством антиоксиданти, под формата на битка с избрани алергии, понижаване на риска от някои типове рак и битка със стареенето.

Ще имате по-добър метаболизъм

Някои чайове са предопределени за по-добро действие на метаболизма и връщането му в правила. Изследвания потвърждават, че зеленият чай е изключително ефикасен в това отношение, прочут с извънредно позитивното си влияние върху здравето, което е директно обвързвано с регулирането на равнищата на глюкозата и управлението на телесното тегло.

Проучвания показват, че това важи и за диабетици. Ако желаете да пиете чай за по-балансиран метаболизъм, изберете черен, зелен или китайски чай улонг.

Възпаленията в организма ви ще намалеят

Чаят е прочут със своите противовъзпалителни свойства и това може да се усети изключително, в случай че го пиете всеки ден. Зеленият и черният чай са изключително сполучливи в това.

Изследвания удостоверяват, че свойствата на зеления и черния чай могат да имат голям резултат върху намаляването на възпалението в алените кръвни кафези. Доказано е, че даже при хора с лупус, които са консумирали зелен чай всеки ден в продължение на 12 седмици, възпалението в тялото е намаляло.

Ще ходите по-често до тоалетна

Някои типове чай предизвикват по-честото уриниране, а диуретичният резултат се усеща изключително при чая от глухарче, зеления чай, ечемичния чай и хибискуса. Диуретиците са хранителни субстанции, които подтикват отделянето на сол и вода от тялото под формата на урина.

Чаят с диуретични свойства постоянно се предлага на хора с бъбречни проблеми, диабет и някои сърдечни проблеми.

Препоръчително е да не консумирате такива чайове след 16 часа точно поради диуретичния резултат, който другояче може да ви накара да ходите до тоалетна през нощта.

По-лесно ще контролирате тежестта си

Множество проучвания са потвърдили позитивния резултат от ежедневната консумация на зелен чай върху поддържането на здравословно телесно тегло. Участниците в проучване, траяло 12 седмици, записват забележителна загуба на тегло и мастна тъкан в коремната област при ежедневна консумация на зелен чай.

Причината за тези резултати се крие в това, че зеленият чай покачва енергийните равнища, управлява метаболизма и оказва помощ за произвоството на липиди. Ето за какво зеленият чай се счита за най-хубавата напитка, в случай че задачите да сваляте килограми.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР