Ако не сте чували за Кибер понеделника (Cyber Monday), той

...
Ако не сте чували за Кибер понеделника (Cyber Monday), той
Коментари Харесай

Черният петък не е най-важният ден за пазаруване в годината

Ако не сте чували за Кибер понеделника (Cyber Monday), той се пада незабавно след Черния петък и е насочен повече към понижения и ликвидация в онлайн магазините на търговците. С повишаването на известността на онлайн извършването на покупки, той надмина Черния петък като желан ден за покупко-продажби към празничния сезон за всички възрастови групи. Това демонстрира ново изследване, формирано от Deloitte. Според него 53% от хората ще разчитат на пониженията по време на Кибер понеделника, до момента в който едвам 44% - на промоциите на Черния петък тази година, написа CNBC.

Консултантската компания е интервюирала онлайн 4 410 индивида сред 6 и 13 септември за задачите на изследването. 65% от потребителите от поколението Z ще се възползват от предложенията по време на Kибер понеделника. Общо 61% от поколението Y също ще пазарят тогава, от поколението X ще са 49%, от така наречен бейби бумъри са 47% и от по-възрастните хора - 44%.

За съпоставяне, Черният петък вълнува 58% от поколението Z, 54% от поколението Y, 39% от поколението X, 37% от поколението на бейби бумърите и 34% от по-възрастните.

" Видяхме, че наклонността се ускорява през последните пет години ", разяснява Род Сайдс, заместник-председател на Deloitte в региона на търговията на дребно и дистрибуцията в Съединени американски щати, в изявление пред CNBC. Той също отбелязва, че 70% от потребителите на смарт телефони споделят, че ще употребяват телефоните си, с цел да си купят нещо през празничния сезон, което способства за триумфа на Кибер понеделника.

През септември Deloitte декларира, че чака продажбите на дребно за този интервал през 2019 година да се усилят с 4,5% до 5%, надхвърляйки 1,1 трилиона $.

Те считат, че цифровите продажби на търговците на дребно ще бъдат постоянни, възлизащи на 144 до 149 милиарда $. Очаква се тези при електронната търговия да набъбнат с сред 14% и 18%, което e повече спрямо растежа от 11,2% през 2018 година

В последващото си изследване от Deloitte декларират, че се чака купувачите да похарчат приблизително по 1 496 $ на домакинство като от тях ще дадат 596 $ за пътувания или вечеря на открито. Това е леко намаляване от междинните 1536 $ на домакинство през 2018 година

От Deloitte показват, че през 2019 година се чака потребителите да изразходват 59% от бюджета си онлайн против 36%, които ще го похарчат във физически магазини.

Проучването също по този начин открива, че купувачите не възнамеряват да употребяват по-различните услуги за доставка, в които фирмите влагат и оферират. 62% декларират, че евентуално ще употребяват общоприета алтернатива за доставка, следвани от 36%, които ще изберат доставка на идващия ден, а 34% възнамеряват да купят продукта си онлайн и да го вземат от магазина. 17% са тези, които споделят, че ще чакат експресна доставка същия ден.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР