Ако не стане в първия мандат, при тези заявки

...
 Ако не стане в първия мандат, при тези заявки
Коментари Харесай

Правителство с втория мандат няма да стане при тези заявки, според Борисов

„ Ако не стане в първия мандат, при тези поръчки на другите партии, няма да стане във втория “.

Това разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в Народното събрание.

Той уточни, че не се меси в работата на претендента на ГЕРБ-СДС за министър председател Мария Габриел, само че тя фактически би трябвало да продължи да търси сечението, по което би могло да се направи държавно управление, добавя Българска телеграфна агенция.

„ Все още се надявам на разсъдък от цялата политическа класа “, сподели още Борисов.

Той уточни, че през днешния ден са посочили на „ Продължаваме промяната - Демократична България “, че може да им се има доверие, като са изпълнили уговорката си – така наречен джентълменско съглашение. Гласувахме ръководителя на правната комисия, тъй че нямат претекст да споделят, че има рецесия в доверието, добави водачът на ГЕРБ. 

„ Ще извърша мандата и ще се върна при президента, съобщи по-рано пред публицисти в Народното събрание претендентът за министър председател на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Мария Габриел, представена от Българска телеграфна агенция.

„ За мен в този момент е пристигнало време да преминем към идващ стадий – поддръжка на държавно управление с първия мандат, експертно държавно управление за една година с съответни имена. Оставам отворена за диалози с всички “, добави Габриел.

Според втората парламентарно показана мощ обаче, това, което се предлага с първия мандат, не може да реши огромните проблеми на България.

Това съобщи Христо Иванов от " Продължаваме промяната - Демократична България " в коридорите на Народното събрание.

Според него обстановката в страната е сериозна и всяко решение във връзка с ръководството би трябвало да бъде взимано доста деликатно.

" При срещите ни с Мария Габриел сложих на нея и цялото управление на ГЕРБ за следващ път въпроса какви промени в Конституцията плануват, тъй като това е пътят към систематична смяна в България. Не просто да опитаме да махнем един досадил на всички основен прокурор, с цел да оправим казуса, а в действителност да решим нещата в дълготраен проблем. На този въпрос отговор не получих ", изясни Иванов, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Заради всичко това методите към втория мандат започваме от диалога за Конституцията, тъй като считаме, че това е систематичният метод да бъдат решени проблемите на страната “, разяснява той.

Според него въпросът не е на кого е мандатът, а кой може да предложи формула, фокусирана върху същинските решения.

„ Ще опитаме да създадем това във втория мандат и се надяваме на отговорно отношение “, съобщи Иванов и добави, че проектокабинетът на ПП-ДБ с министър председател Николай Денков не е минал дефинитивно гласоподаване на парламентарна група.

Случилото се към основния прокурор Иван Гешев в последните дни сподели дълбоките проблеми на политическата обстановка, счита депутатът.

„ Всеки, който се надява, че казусът с неналичието на правда в България може да бъде пренебрегнат, заметен под килима, ще претърпява такива изненади с такива детонации, пиротехники и така нататък до безспир. Докато не бъде решен този проблем, българската държавност, българската институционална и политическа система няма да бъдат оздравени и от самото начало ще дават сходни недостатъци, и ще създават сходни " къси съединения “, съобщи още Иванов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той прикани да бъде решен казусът и уточни, че това може да стане единствено посредством изменение в Конституцията.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР