Ако не сме достатъчно отговорни и дисциплинирани и не се

...
Ако не сме достатъчно отговорни и дисциплинирани и не се
Коментари Харесай

Зам.-здравният министър: Частичен локдаун за неваксинираните при скок на заболелите

Ако не сме задоволително виновни и дисциплинирани и не се възползваме от зеления документ, може да се стигне до локдаун, предизвести зам.-здравният министър Александър Златанов пред.

„ Ако заболеваемостта в страната не бъде овладяна и забележим, че нараства по един лавинообразен метод, няма да имаме различен избор с изключение на да въведем най-тежката мярка. Прагът е 1000 инфектирани на 100 000 души и запълване на леглата за неинтензивни грижи над 9 000. Това са параметри, при които ще мислим съществено и ще се вкарва локдаун “, сподели Златанов.

„ На правилото сме да се вкарват нужните ограничения към избрания миг, а не повече. Най-вероятно е в случай че стигнем до такава степен, а аз се надявам, че няма да се случи, да стартираме с непълен локдаун за хората, които не са имунизирани. Може да има и ограничение на времето, което ще могат да излизат от у дома “, добави той, като даде образец с Москва, където хора над 60 година, които не са имунизирани, не могат да излизат от домовете си.

Той е безапелационен, че този вид е по-удобен, в сравнение с да има цялостен локдаун.

Златанов изясни, че от 700 кревати в страната за интензивно лекуване, единствено 92 са свободни.

„ Имаме подготвеност да увеличим още интензивните кревати, само че това ще е за сметка на други действия. На този стадий се опитваме по всякакъв начин да не затваряме другите действия “, сподели зам-здравният министър.

Относно зеления документ, Златанов беше безапелационен, че от министерството нямат никакво желание да се откажат от тази мярка. По думите му рестрикцията е въведена изцяло съответно в точния миг.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР