Ако не се справяте с придържането към нов полезен или

...
Ако не се справяте с придържането към нов полезен или
Коментари Харесай

Имате трудности с нов навик? Ето коя е най-често допусканата грешка!

Ако не се справяте с придържането към нов потребен или здравословен табиет, се нуждаете от нова тактика.

Новата година идва с доста обещания, закани и стремежи. Част от тях са свързани с по-здравословен метод на живот или потребни действия, които да правите. За страдание огромна част от тях се провалят точно през първия месец от годината. Предвид, че януари към този момент е преполовен, може би и вие виждате задаващия се неуспех.

 
Какво пречи да създадете нови табиет?
Изграждането на табиет е се случва постепенно. Отнема време. Почти невероятно е да се усвои незабавно.

НО! Мнозина са перфекционисти и считат, че в случай че не се случи незабавно, са се провалили .Тази неотстъпчивост и самооценка е най-често срещаната и най-голямата неточност, която допускате.

А може би вярвате в мита, че можете да постигнете всичко, в случай че се придържате към него 21 дни без спиране.

Модерният маркетинг и неспирните реклами ви карат да вярвате, че бързо, елементарно и дейно можете да постигнете всичко. Включително и това.
Това е нереалистична концепция, която не е подкрепена от науката . Всъщност проучванията демонстрират, че може да отнеме към два месеца, с цел да развиете нов табиет. Този интервал също варира, според от сложността на навика, вашите лични несъзнателни пристрастия и даже други фактори на околната среда и каква поддръжка получавате от хората към себе си.

Ако си оставите място за неточности , това може да направи навика по-устойчив.

 Добави изложение

Бъдете изобретателни , когато желаете да придобиете нов табиет
В началото ще бъде мъчно. Но с цел да не загубите мотивацията си, би трябвало да деянията креативност. Ето няколко хрумвания, които ще ви оказват помощ:

 
Развивайте творчеството си
Отделянето даже на няколко минути за всекидневно креативно държание – готвене, изобразяване, градинарство, моделиране – прави мозъка  по-гъвкав във всички сфери на живота. Практикуването на креативен действия ще разшири мирогледа ви, ще ви даде друга вероятност и ще ви помогне да намалите напрежението.

 Добави изложение

 
Бъдете съответни
Първо конкретизирайте какво желаете да постигнете. Разделете задачата на дребни и постижими стъпки. Това е значимо, тъй като откакто мозъкът записва, че реализираме цел, без значение какъв брой огромна или дребна, освобождаваме допамин и други невротрансмитери, които ни обезпечават мощна мотивация. Изберете по-малко плащещи цели, които да постигате и поддържате.

 
Бъдете гъвкави
Ако желаете да поддържате даден табиет в дълготраен проект, си оставете място за неточности. Осъзнайте, че ви чакат провокации . Помислете по какъв начин да повишите вътрешната си мощ, когато имате потребност от мотивация – може би кътче в дома ви ще ви помогне да подсилите желанието си за деяние. Ако пък се отегчите, потърсете нов и друг метод, с цел да разпалите пристрастеността си. Често в скуката се раждат най-хубавите хрумвания.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР