Ако не се спазват мерките, продължава събирането на хора по

...
Ако не се спазват мерките, продължава събирането на хора по
Коментари Харесай

Кантарджиев: Продължаваме ли да се събираме по моловете - нова вълна още този месец

Ако не се съблюдават ограниченията, продължава събирането на хора по молове и присмехулно носене на маските, в края на месеца ще има трета вълна на и ново натоварване на здравната система. Това сподели през днешния ден (5 февруари) шефът на Националния център за заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев пред bTV.
Той прикани да не се събират доста хора на фамилни събирания, тъй като съгласно проучвания в Съединени американски щати, това е едно от главните места за болест.
Според Кантарджиев сега здравната система е доста по-подготвена. " Основната разлика сред остарелия вид и британския вид на COVID-19 е неговата по-голяма прилепивост ", добави той, като посочи, че при остарелия вирус, в случай че сме на метър и половина един от различен, ще се заразим след 15 минути, до момента в който с новия - това става за 5 минути .
Кантарджиев сподели, че в центъра по заразни и паразитни заболявания непрекъснато се търсят и другите разновидности на вируса.
Според него няма да се появи толкоз скоро, колкото е било оповестено от нейните основатели, като още се правили опити върху мишки.
Кантраджиев уточни, че най-хубавият имунитет против ковид се получава след разболяване, без значение какъв брой антитела остават в организма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР