Ако не се спази срокът, можем да загубим 160 млн.

...
Ако не се спази срокът, можем да загубим 160 млн.
Коментари Харесай

Новият Здравен Министър Изправи Косите На Толкова Българи! Животът Ни Е Заложен На Карта

Ако не се съблюдава срокът, можем да загубим 160 млн. лева поради следващата рокада в министерството.

Най-голямото терзание е измежду медиците в Спешната помощ, на които от години им се дава обещание видоизменение на системата по модела на останалите в Западна Европа, а на пациентите – достъп до незабавна помощ в границите на 30 минути.

Проектът планува закупуването на 400 нови коли за спешна помощ, както и поправки на 34 незабавни отделения в държавни лечебни заведения, 27 центъра за незабавна медицина и 176 филиала към тях.

Това трябваше към този момент да се е случило. Проектът обаче един път беше пропуснат поради честите смени на здравни министри през годината.

Помещенията в ботевградската незабавна помощ са ремонтирани за последно преди 18 години. Във всяка от трите стаи има паднала мазилка, остаряла инсталация и разпадаща се софа.

„ Въпреки изискванията на филиала, ние продължаваме да работим и да обслужваме пациенти ”, споделя доктор Ирена Маринова.

Спешната помощ в София пък се нуждае от нов автопарк. Само за година 80-те коли за спешна помощ в региона са навъртяли над 3,2 млн. километра. Това се равнява на четири пъти дистанцията от Земята до Луната и назад. Средната възраст на колите е 10 години, а най-старата кола за спешна помощ е на 17.

От здравното министерство дадоха отговор документално, че кандидатстването по плана се движи по проект и няма заплаха да изгубим парите.

Дали ще успеем да подготвим кандидатурата си в период ще стане ясно в средата на декември. Ако получим финансирането, модернизацията би трябвало да се усети най-късно до три години.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР