Ако не се действа правилно, ще умрат повече хора! Това

...
Ако не се действа правилно, ще умрат повече хора! Това
Коментари Харесай

Мангъров към премиера: Ако не се действа правилно, ще умрат повече хора!

Ако не се работи вярно, ще умрат повече хора!

Това предизвести ръководителят на детското поделение в Инфекциозната болница в София доцент Атанас Мангъров в изявление за bTV. Той бе поканен, с цел да отговори задочно на упреците на премиера Бойко Борисов, който не е доктор, камо ли експерт по инфекциозни заболявания, само че съгласно който да се позволи на хората да излизат и да се работи в посока създаване на групов имунитет е еднакво на това да се каже следното:

 

„ Това значи ей теа ще умрат, другите ще живеят … с почитание към господин Мангъров… Кажи какъв брой ще умрат! И поеми ангажимент, че ей теа ще умрат и ги уточни “.

На тези думи доцентът отговори по този начин: „ Същият спор се води в Чехия, където началник на спешния щаб е моят другар проф. Роман Примула. Той е за това, което споделям аз. Срещу нещо стои чешкият министър-председател Андрей Бабиш. Тук не става дума кой да почине. Тук става въпрос за това, че в случай че не се работи вярно, ще умрат повече хора, в сравнение с в случай че се работи вярно “.

„ Кой поема отговорност за тази група хора, която всяка година през януари и февруари умира от такива неща – попита на собствен ред доцент Мангъров. – Хора си умират, ние не сме станали още безсмъртни. Не сме станали, няма и да станем! “

Специалистът по инфекциозни заболявания е безапелационен, че затварянето на хората ще докара до следната картина: инфектираните ще се разболеят и ще заразят хората към тях. Това ще се случи в дребните им, затворени общности. И сега, в който страната се отвори и рестриктивните мерки се вдигнат, или когато още веднъж пристигна болест извън – всичко ще стартира изначало.

„ И тогава още веднъж най-застрашени ще бъдат тези, които по принцип са застрашени – възрастни с съпътстващи болести, ние тях би трябвало да пазим! “ – моли доцентът.

„ Води се спор, който трябва да бъде на научна основа – акцентира той. – При всяко инфекциозно заболяване, което дава зараза, трябва да се изолират тези, които са заболели, които са застрашени. Това да се затваря цялото общество е оригиналност, която не е издържана от епидемиологична позиция. “

Никой не е крил, че ще има смъртни случаи. Това е нова болест, която ще мине през целия свят и за спре, с цел да изчезне – би трябвало най-малко 70 на 100 от популацията на земното кълбо да го прекара, акцентира за следващ път Мангъров.

Той обърна внимание и на друга, неправилна съгласно него, част от тактиката на щаба и държавното управление, а точно тестването. Тестването само на това кой има вирус не служи, с цел да имаме цялостната картина, на база която може да се направи прогноза какво може да се случи и да се работи съответно. За задачата ни е неободимо и сероепидемиологично изследване, което да наблюдава и случаите на прекаралите „ на крайник “ заболяването, които към този момент имат антитела.

„ Другото, на което се упорства и аз не преставам да настоявам, че не е вярно е, че продължават да се вършат проучвания, с които се открива, че този или оня отделя вирус – сподели доцент Мангъров. – Добре, отделя го. В момента в цялата страна има ковид. Тази информация не служи кой знае защо. По-важно е да се направи сероепидемиологично изследване, тоест да се види какво може да чакаме да се случи, какъв брой души са изкарали или не са го изкарали и въз основа на това да си вършим сметки какво можем да чакаме. Това се открива, като се изследват антителата. Имаме имуноглобулини М и имуноглобулини G. Едните са маркер за скорошна, другите са маркер за остаряла зараза.

Това го казахме 100 пъти, набедиха ме, че го споделям, тъй като имам лаборатория, тъй като желая да проучвам. … Не е по този начин!

Като продължаваме да изследваме хората, които не престават да отделят вируса, ние намираме единствено, че има хора, които отделят вируса. Това има стойност колкото ланския сняг! “

Доцентът отговори на рецензиите против него, като акцентира:

„ Аз не съм зложелател на страната! Аз не желая хора да умират, аз просто се пробвам да кажа какво би трябвало – съгласно мен и съгласно науката – да се направи, с цел да умират по-малко хора„.

Той към този момент е дал на управляващите ни предугаждане какво ще се случи през идващите седмици и месеци на база опита на Италия. Накратко Мангъров заключи заключенията по този начин: “ Това, което се случва в този момент и по света, се е случвало неведнъж в предишното – 2015, 2007, 2008. Тоест нищо изключително няма да се случи. Ще има хора, които ще се разболеят, ще има хора, които ще загинат, само че няма да е нещо рисково, няма да е Армагедон, няма да има камиони с трупове! Няма да има! “

Доцентът обърна внимание и на различен резултат от протичащото се – ударът върху стопанската система. Според него тя „ ще отиде на кино “.

„ Икономиката по света ще отиде на кино. И това е, което аз не разбирам, на което се удивлявам – виждам и нямам доверие на ушите си! “ – сподели Мангъров. Според него рационалното е да се направи и сметка с какво разполага една здравна система и да се работи на тази база.

„ Не съм се чувал с Борисов, не съм влизал в пряк спор с него – сподели към финала на диалога доцент Мангъров. – Това, което желая да кажа е, че в устата ми се поставят думи, които не съм споделил и с които някои желаят да ме вкарат в спор с хора, с които не желая да бъда в спор. Думи, че съм се изразил непочтително за хора, които аз почитам, тъй като, така или другояче, те са натоварени с една доста тежка задача сега. “

Инфо:оффнюз

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР