Ако не можете да свършите тази работа, господин председател, освободете

...
Ако не можете да свършите тази работа, господин председател, освободете
Коментари Харесай

Карадайъ поиска оставката на шефа на НС зарази питане към Рашков

" Ако не можете да свършите тази работа, господин ръководител, освободете това място, с цел да се заеме от човек, който може да извършва функционалностите и отговорностите на ръководител на Народно събрание ", обърна се Карадайъ към Минчев.

Лидерът на Движение за права и свободи и Рашков се карат към този момент месеци наред. Причината - изказванията на вътрешния министър за акции на Министерство на вътрешните работи против пазаруването на гласове по време на изборите и недоволствата на Карадайъ, че симпатизанти на Движението са станали обекти на репресии от страна на униформените.

“На 15 декември съм задал въпрос към Бойко Рашков, до през днешния ден отговор не съм получил, не съм получил и желаните документи ", сподели Карадайъ и означи, че на уеб страницата на Народното събрание написа, че е отговорено.

" Да оправите уеб страницата, с цел да не подвеждате и народните представители, и министрите, и българските жители, а на второ място - да влезете в ролята си на ръководител на Народно събрание и министрите да ми дават поисканите документи, както повелява Конституцията ", прикани той.

Минчев обаче уточни, че отговорът на Рашков е оповестен. По думите му възражението на Мустафа Карадайъ също е изпратено до министъра. Председателят на Движение за права и свободи обаче настоя, че отговор няма.

" Щом това писание е отговор на моя въпрос, значи оттук насетне ще би трябвало да влезем в процедурата за оставка на ръководителя на Народно събрание ", съобщи Мустафа Карадайъ.

Той се базира на член 92 алинея 5 от парламентарния устав и уточни, че откакто не се съдържат желаните документи, отговор няма.

Към недоволствата на Карадайъ се причисли и някогашната министърка на туризма от ГЕРБ Николина Ангелкова, която уточни, че към този момент няколко пъти нейни въпроси към премиера Кирил Петков са върнати без отговор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР