Ако не можете да си позволите вечеря в скъп ресторант,

...
Ако не можете да си позволите вечеря в скъп ресторант,
Коментари Харесай

Храни, които задължително трябва да опитате

Ако не можете да си позволите вечеря в безценен ресторант, знайте, че има и много други места, на които да похапвате вкусно, освен това без да влагате прекомерно солена сума. Британският вестник Daily Telegraph изброява 15 храни, които да опитате, преди да умрете, написа Profit.bg.

1. Пресни кокосови орехи, Санта Лусия

Богатата на потребни хранителни субстанции вода в кокосовите орехи е най-хубава, когато се пие непосредствено от плода. На плаж на остров Санта Лусия за няколко цента можете да се сдобиете с свеж плод, откъснат преди малко от висока палма. След като отстраните горната част, можете да забиете пластмасова сламка и да се насладите на освежаващия балсам. След това използвайте пръстите си, с цел да оберете сладката месеста част – сигурно ще се омажете, само че най-малко ще ви е вкусно.

2. Гевреци, Ню Йорк

Няма геврек като геврека в Ню Йорк. Най-добре е да го комбинирате с крема-сирене със зеленчуци.

3. Фурми, Оман

Фурмите не са просто храна в Близкия изток – те са гориво. Сладките, сочни изсушени плодове са изхранвали локалните хора от епохи в земя, където виреят единствено най-устойчивите растения. Днес те към този момент не са от главно значение, само че не престават да са крайъгълен камък в културата на Оман.

В множеството домове и хотели ви посрещат с чаши горчиво кафе и плато от месести фурми, обичаен омански привет.

4. Пастеиш де ната, Португалия

Никъде сладкишът с яйчен крем (или пастеиш де ната, както го назовават тук) не е толкоз апетитен, като в Португалия. И може би на никое място в Португалия не го подготвят толкоз добре, колкото в Pasteis de Belém в Лисабон. Поради това опашките за сладкия и добре изпечен сладкиш постоянно се простират по целия тротоар.

5. Аперитив в Милано, Италия

Италианският град е евентуално най-хубавото място за аперитив – ритуала на поднасяне на коктейли рано вечерта в композиция с видимо безкрайни плата от „ безвъзмездна “ храна. Едни от най-изисканите аперитиви се оферират в хотел Bulgari.

Ядките и маслините са най-баналната част от тях. Не пропускайте вкусното ризото, бурата и сочните части колбас, в композиция с коктейл от джин, сервиран в чаша с размерите на главата ви.

6. Торта от миди, Съединени американски щати

Не сте живели пълноценно, до момента в който не сте пробвали тортата с миди в Роуд Айлънд, постоянно сервирана със задушена риба с лук и подправки.

7. Сок от алена боровинка, Швеция

Когато спите върху лед в Icehotel, заран ви разсънва човек в униформа, който ви предлага чаша сладостен сок от алена боровинка от дребна бъчва, която носи на гърба си. Това е единственият метод да се разсъните в Северния полярен кръг.

8. Пекински кнедли, Китай

Кнедлите в Пекин се оферират в огромно многообразие от усети – агнешко с моркови, свинско със зеле и свинско с чесън. На всяка маса ще откриете разнородни подправки – оцет, соев сос, чили и скилидки чесън. Можете да опитате последните, до момента в който чакате, с цел да си гарантирате положително здраве, само че в реалност ще отблъснете всякаква опция за роматнични жестове седмици по-късно.

9. Виенска торта Сахер, Австрия

За десерт би трябвало да си поръчате торта Сахер. Тя е прясно приготвена във Виена и е прелестно гъста и богата на съставки.

10. Суши и сашими, Япония

Можете да похапнете в многото суши заведения за хранене на налични цени към рибния пазар Цукиджи в Токио или да имате по-изискано суши прекарване в Mandarin Oriental Tokyo. Служителите приказват британски, нищо, което не трябва да приемате за даденост в Токио, и могат да ви опишат в детайли за техниките на майстор-готвача, етикета и т. н.

11. Зрели смокини, Испания

Сладките, вкусни смокини са най-приятни, когато са неотдавна откъснати от дървото, към момента горещи на следобедното слънце. Най-хубавите смокини ще откриете в Южна Испания или в смокиновите горички в Гърция.

12. Гофрети, Франция

Ако в миналото ви се случи да обикалята калдъръмените улици в остарелия град на Лил, посетете Meert, най-старата сладкарница във Франция, датираща от 1761 година Независимо дали чакате на опашка пред гишето или сте седнали в декадентския салон, наложително пробвайте гофретите с заряд от мадагаскарска ванилия. Шарл дьо Гол бил огромен техен обожател, тъй че ще бъдете в добра компания.

13. Пица в Неапол, Италия

Най-добрата пица в града се сервира в L`Antica Pizzeria – с доматен сос или доматен сос с моцарела.Тя е недостижима за каквито и да е фалшификати.

14. Немски колбаси

Наденичките от Ваймар не са елементарни. Рецептата им е защитавана в дълбока загадка от епохи и включва свинска или говежда кайма с риган и чесън. Те се пекат на грил, поръсват се с горчица и се продават по улиците на Ваймар.

15. Джелато, Италия

Сладоледът е една от обичаните италиански храни на туристите, само че къде се сервира най-хубавият? Това е Gelato Fantasia в Рим: Само шоколадовата добавка е в осем разнообразни разновидности, само че нищо не надминава усета на солен фастък. В цялата страна ще ви е мъчно да намерите неприятно джелато, тъй че се отдайте изцяло на изкушението.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР