Ако не можете да оставите палето си в хотел за

...
Ако не можете да оставите палето си в хотел за
Коментари Харесай

Как да пътуваме с кучето по празниците

Ако не можете да оставите палето си в хотел за домашни любимци и не сте му намерили гледачи, може да пътувате с кучето по време на празниците. Това не е най-лесната задача, само че с вярната подготовка може да мине безаварийно.

Как да пътуваме с кучето си по време на празниците?

Кучето би трябвало да свикне с колата

Най-добре е още от ранна възраст кучето да свикне с пътуването в кола, ако имате такава. Ако това не се е случило, използвайте времето, което ви остава до празничното пътешестване, с цел да приучите домашния си любим на престой в колата. Ако кучето е по-малко, е желателно по време на престоя да стои в транспортна клетка. Това ще направи напредването му по-лесно и безвредно. За огромни и междинни кучета е добре да им осигурите безвредно място на задната седалка.

Бъдете виновен собственик

Когато вземете кучето с вас на по време на празнично събиране, би трябвало да сте сигурни, че питомецът ви е добре учтив. Не взимайте с вас кучето си, в случай че отивате за празниците в дом, в който има котки. Ако кучето ви не е социализирано или демонстрира експанзия, не го взимайте на място с други кучета или дребни деца.

Планирайте ваканцията си по отношение на потребностите на кучето

Бъдете сигурни, че там, където отивате, кучето ви ще се усеща добре. Не е добра концепция да празнувате в клуб и да оставите кучето си единствено в хотелска стая. В случай че можете да избирате, предпочетете тържество в хижа или къмпинг, където вашият приятел ще има свободата да се движите.

 Празници с куче

Ако желаете да отидете на отмора в планината, би трябвало да знаете, че има доста места, където има естествени резервати, на чиято територия не се одобряват кучета. Същото важи и за вилите или пансионите. В този случай би трябвало да се интересувате и от наредбите на маршрута, по който желаете да поемете. И в случай че сте фен на морето, би трябвало да разберете дали плажът, на който желаете да останете, приема кучета.

Проверете законите при пътешестване зад граница

Всяка страна има свое законодателство за прекосяване на граници с домакински любим. За да разберете по какъв начин са нещата, разгледайте уеб страницата на посолството на страната, в която отивате на отмора. Има страни, които не разрешават прекосяването на границите с породи кучета като ротвайлери и питбули; други страни доста държат на животното да му се вършат кръвни проучвания преди, специфични кучешки ваксини (като ваксина против бяс), кучешки паспорт, здравен документ. Така че, в случай че желаете да пътувате с кучето си в чужбина, то би трябвало да има настоящи ваксини, изключително имунизацията против кучешки бяс, паспорт и електронен чип, който се вгради под кожата.

Преди пътуването посетете ветеринар

За да извършите вашата почивка приятна както за вас, по този начин и за вашия сателит, планирайте посещаване при ветеринарен доктор, с цел да сте сигурни, че всичко е наред. Както кучетата, по този начин и котките нормално са чувствителни към избрани бактерии и изключително паразити като бълхи, чревни червеи или кърлежи. Следователно визитата на ветеринар за използване на артикули, които предотвратяват инфекции, породени от бактерии или микроби, е належащо, изключително в случай че сте избрали за отмора планината, където прекарвате повече време измежду природата.

Следете потребностите на кучето

 Коледни празници с кучето

И по време на път би трябвало да следите за потребностите на кучето, които включват нужда от прясна вода, кучешка храна и тоалетна. Ако се на място, където е доста студено, бъдете сигурни, че кучето ви няма да остане на открито. Подсигурете топло помещение, където и то може да прекара празниците.

Пригответе багажа на кучето преди потегляне

Може да ви се стори смешно, само че би трябвало да приготвите всичко, нужно за кучето, когато се грижите и за своя багаж. Купички, храна, забрадка и всички кучешки такъми би трябвало да са налице в обособена чанта, с цел да не губите време да ги търсите и животното да се стресира.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР