Ако не мислим за ближния, ако не управляваме пандемията чрез

...
Ако не мислим за ближния, ако не управляваме пандемията чрез
Коментари Харесай

България може да се превърне в COVID гетото на Европа

" Ако не мислим за близък, в случай че не управляваме пандемията посредством ограничения и имунизация, ще се превърнем в - ендемична зона, в която няма да се развива стопанска система, туризъм, търговия, хората дори няма да си поръчват костюмите от България. За това предизвести пред БНР доктор Людмил Шопов, кардиолог в Клиника по Кардиология на УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ.

От своя страна представителят на СЗО у нас Михаил Околийски акцентира, че още от началото на пандемията от Световната здравна организация са дали на Министерството на здравеопазването логаритъм за това по какъв начин се прави тактика за връзка на риска и замесване на цялото обществото в битката против ковид. Нищо от това обаче не било направено нито от предходното, нито от настоящето ведомство.

По негови думи обаче и в този момент има време да се приготви осведомителна акция за имунизирането.
 Околийски: България няма да се размине с пета, шеста, седма вълна
Околийски: България няма да се размине с пета, шеста, седма вълна

Необяснимото: 26% от българските медици са имунизирани по данни на СЗО

Д-р Шопов уточни, че в страните с високо имунизационно покритие ограниченията се стягат, тъй като нарастват случаите на инфектирани неимунизирани или с изминал имунитет.

Според него до половин година всички ще сме се срещнали с вируса.

Медикът разясни, че и ваксирани се разболяват, само че в огромната си степен го изкарват по-леко. Все отново имало и смъртни случаи при имунизирани.

Околийски съобщи, че хората не се имунизират, тъй като е трябвало да се приказва за изгодите и за страничните реакции от имунизациите по топъл и самодеен метод.

" На страната ни се гледа като на странна птица, остров на неведоми практики, като тези с " , посочи той и добави, че за подправен документ в Гърция се влиза в пандиза.
 Кантарджиев: Срещу новия вид на COVID-19 са нужни нови ограничения
Кантарджиев: Срещу новия вид на COVID-19 са нужни нови ограничения

Грипът идва у нас в края на януари - началото на февруари

По думи на доктор Шопов у нас просто липсва думата " емпатия " и рисковите хора не се имунизират.

Ако обаче накарате доктор да се подпише под това даден пациент да не се имунизира, повярвайте ми, няма да го направи, посочи той.

Според него рецесията е била ръководена по-добре при първата вълна, въпреки и отпред със здравен министър финансист. И това се виждало от броя умряли и настанени в болница.
 Най-лошият вид при новия Коронавирус вариант - да се върнем в изходна позиция
Най-лошият вид при новия Коронавирус вариант - да се върнем в изходна позиция

Хората, при които са минали 180 дни от втората доза, да се имунизират и с бустерна

Околийски посочи, че по гледище на СЗО в Плана за резистентност и развиване е включено финансиране от следващата година в учебните заведения от 1 до 12 клас да се учи като предмет " Здравно обучение ".

Той уточни и че е направено проучване, съгласно което последната година пораства броят на тревожните и депресивни разстройства, броят на ПТП-ата и на случаите на принуждение. По негови думи в чужбина се работи с полицията по какъв начин да бъдат самодейни преди нещастията, а освен да се записват смъртни случаи.

Всичко това е метод да декомпенсираш неналичията, страховете и несполуките си, заключи специалистът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР