Ако не искате да се занимавате с приготвянето му у

...
Ако не искате да се занимавате с приготвянето му у
Коментари Харесай

Продават скъп шаран на шарани за Никулден

Ако не желаете да се занимавате с приготвянето му вкъщи, в уеб страниците за групово извършване на покупки има предложения за 1,5 кг. пълнен с гъби и орехи шаран за 30 лв.. По заведенията за хранене цената на пълнения шаран обаче може да мине 50 лв..

Традиционно най-скъп е калканът. По-дребните екземпляри костват 35 лв. за кг. Цената на едрия калкан е 40 лв. кг. През тази година на борсата има и черноморски лефер. Цената му обаче е идентична с тази на калкана. Значително по-евтин е черноморският паламуд. Килограм от тази риба коства 12 лв.. Сафридът се продава по 5 лв. кг. Същата е и цената на толстолоба.

 

Пресният лаврак по магазините върви към 40 лв. за кг. Ако го вземете охладен обаче, цената пада до 22 лв.. 40 лв. е килограмът и на прясната сьомга котлет. Един брой котлет нормално е към 250 грама, тъй че ще излезе към 10 лв.. Половин кг охладено филе от сьомга може да купите за 28 лв..

Килограм прясна пъстърва върви към 13-14 лв.. Охладената риба се продава против 7,50 лв. за половин кг.

От задграничните риби най-скъпа е сьомгата. На цени към 20 лв. за кг се продават лаврак, ципура и чига. Кралските скариди са по 30 лв. кг.

През последните години доста българи за облекчение поръчват риба от онлайн магазин. Там разнообразието е огромно, а и има както пресни, по този начин и охладени и замразени риби.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР