Ако не искаш да си сложиш втора доза от ваксината

...
Ако не искаш да си сложиш втора доза от ваксината
Коментари Харесай

Директорът на ИАЛ обясни кога и защо се слага втора доза РНК ваксина при сложена първа на AstraZeneca

Ако не искаш да си сложиш втора доза от имунизацията против ковид Vaxzevria (на AstraZeneca), то на 84-тия ден след първата доза можеш да си сложиш РНК ваксина. Това съобщи в студиото на " Неделята на NOVA " шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов.
Причината да бъде определен този ден е, че по къса характерност на производителя втората доза на имунизацията на AstraZeneca се слага най-късно 12 седмици след първата доза. Но занапред се чакат научни данни какво става при разбъркване на аденовирусна и РНК ваксина.
 Reuters: Европейски Съюз няма да възобнови контракта за доставка на имунизацията против ковид на AstraZeneca Reuters: Европейски Съюз няма да възобнови контракта за доставка на имунизацията против ковид на AstraZeneca
Европейската комисия е взела решение да не възобновява контракта за доставка на ваксина от компания AstraZeneca, заяви организация Ройтерс, п...
" Най-рано в края на годината се чака да бъде належащо слагането на трета доза ваксина. Все още следва да се обясни дали тя ще е многовалентна – т.е. да съдържа доста разновидности на COVID-19 или да съдържа единствено най-актуалния все още вариант ", съобщи Кирилов.
Кирилов сподели и, че Европейската организация по медикаментите (EMA) прави оценка данни на Pfizer от клинични проучвания на ваксини при юноши сред 12 и 17-годишна възраст. Вероятно мнението ще е готово след средата на юни, сподели Кирилов. Moderna също следва да даде сходни данни, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР