Ако не бяхме избрали този кабинет, щяхме сега да се

...
Ако не бяхме избрали този кабинет, щяхме сега да се
Коментари Харесай

Денков: Ще има средства за увеличаване на пенсиите от 1 юли - с 12%

Ако не бяхме избрали този кабинет, щяхме в този момент да се готвим за избори, да се чудим по какъв начин ще организираме бюджет, по какъв начин ще подсигуряваме пенсии, заплати. Това съобщи министър председателят Николай Денков в ефира на БНР през днешния ден. И даде обещание, че ще се запазят всички обществени заплащания в бюджета, препоръчан от Политическа партия, без дефицитът да минава 3%.

" Министър Василев ме увери, че има средства за нарастване на пенсиите с 12% от 1 юли. Допълнително ще има някои заплащания, които са свързани с нови политики, и все пак дефицитът ще бъде в границите на до 3% ", разгласи той.

Бюджетът ще обезпечи финансови разноски по райони, ще бъдат основани и два нови фонда - състезателен и културен.

" Има политики, които ще задвижим незабавно, само че дано министрите да проведат първо диалозите за това с финансовия министър ", добави министър-председателят.

На рецензиите към състава на кабинета, той отговори по този начин:

" Има политически сили като " Възраждане ", които работят на правилото " колкото по-зле за България, толкоз по-добре за управлението ни " за да си покачат резултата. Това са министри, които аз съм предложил, гласувани са от Народното събрание, тъй че това са министрите на България, а не на нечие посолство. "

Денков отбрани и връщането на Румен Спецов като началник на Национална агенция за приходите:

" Предишният път Спецов съумя да обезпечи 7 милиарда лв. повече от плануваното в бюджета. Сега още веднъж чакаме да затегне контрола, да спре течовете и да усили приходите в хазната. Именно по тази причина офанзивите към него от разнообразни бизнес ползи ще не престават. "

Премиерът още веднъж повтори тезата, че служебният кабинет направил " прям опит за бойкот " като освободил всички заместник-министри - макар че те са политически назначения и това е естествена процедура, а и нищо не го стопира да ги назначи още веднъж - което и той самият призна.

" За да бъде назначен избран заместник-министър би трябвало да се предложи от министъра и ние с Мария Габриел да го одобрим. Търсим непоклатимост на екипите ", акцентира министър председателят.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР