Ако наистина ще подписваме някакъв документ, най-добре би било да

...
Ако наистина ще подписваме някакъв документ, най-добре би било да
Коментари Харесай

Румен Христов: Асен Василев трябваше да бъде по-смел и да предложи 6% растеж на БВП

Ако в действителност ще подписваме някакъв документ, най-добре би било да бъде съдружно съглашение, с повече от 7 точки. Трябва да се създадат два документа - управническа стратегия и законодателна стратегия. Що се отнася до законодателната стратегия, бих споделил, че там нещата се случват. Влизат законопроектите в пленарната зала и се гледат. Това сподели ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов в предаването " Денят ON AIR ".

Според него, главният закон, който характеризира държавното управление, е Законът за държавния бюджет.

" Ние имаме нашите разлики и е добре господин да го отбрани ", каза Христов, съгласно който в план-сметката би трябвало да има ограничения за преодоляване на инфлацията.

Той добави, че е трябвало да бъде издирван метод за по-голям напредък, от планувания 1,8 от Брутният вътрешен продукт. Христов изясни, че финансовият министър би могъл да бъде по-смел и да предложи 3,5, 5 и даже 6 % напредък.

" Можеха да бъдат малко по-смели при ограничение на разноските в държавната администрация. Когато имаш по-малко чиновници, но с висока заплата, те биха били доста по-добре стимулирани ", счита Христов.

По думите му взимането на облагата на държавните енергийни сдружения би могло да ги декапитализира, което е рисково.

" Дружествата имат потребност от преоборудване, закупуване на ново съоръжение, ремонт и така нататък Те акумулираха една облага, поради на пазарната обстановка, само че можеше да се изземе облагата до 50%. Има риск да не стартира построяването на VII блок на АЕЦ Козлодуй и да не се случат други енергийни планове ", сподели Христов.

Той разясни, че ГЕРБ-СДС ще държат на кандидатурата на Димитър Радев за ръководител на Българска народна банка.

" Говори се за основаване за номинационен ръб, който да отсее най-хубавите претенденти. Ние сме предложили безспорния авторитет Димитър Радев, който има интернационален опит, дълго време е работил в интернационалните институции, индивидът, който свърши работата за влизането ни в Еврозоната и в банковия съюз ", сподели Христов.

Той разяснява и номинацията на ПП-ДБ за кмет на София.

" Ние не можем да се отървем от пипалата на Държавна сигурност повече от 30 години. Те не престават да ръководят, и в случай че Терзиев бъде определен за кмет, той ще бъде идващият министър-председател на България ", счита водачът на Съюз на демократичните сили.

" Питам се по какъв начин техните гласоподаватели, които са десни, застават зад тази кандидатура ", сподели още той и добави, че ГЕРБ-СДС към момента нямат определен претендент, макар че имали няколко имена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР