Ако на срещата между министрите на отбраната на западни държави

...
Ако на срещата между министрите на отбраната на западни държави
Коментари Харесай

Кремъл: Ако Западът достави на Киев тежки танкове, това ще е зле за Украйна

Ако на срещата сред министрите на защитата на западни страни в авиобазата на Съединени американски щати Рамщайн в Германия бъде взето решение на Киев да се доставят тежки танкове, последствията за Украйна ще бъдат " със знак минус ". Това съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, осведоми ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Последиците ще бъдат със знак минус, това е еднопосочно. Неведнъж сме казвали, че сходни доставки по принцип няма нищо да трансформират, само че ще прибавят проблеми на Украйна и украинския народ ", сподели Песков.

Конфликтът в Украйна се развива по възходяща серпантина, а страните от НАТО се включват в него от ден на ден – индиректно, а от време на време и директно, съобщи през днешния ден прессекретарят на съветския президент Владимир Путин Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Той прикани Германия, Франция и Украйна " да се разкаят поради своя цинизъм през последните осем години ", когато по думите му тези страни " са играли на " тука има – тука няма " с Минските съглашения. Западът би трябвало да вземе под внимание опасенията на Русия, сподели Песков, запитан какво би трябвало да се направи, с цел да се попречва по-нататъшна ескалация на спора.

Изминалите две години от ръководството на Джо Байдън в Съединени американски щати бяха доста неприятни за двустранните ни връзки, които сега са евентуално в най-ниската си точка в исторически проект, означи представителят на Кремъл. Москва не храни очаквания за възстановяване на връзките с Вашингтон в обозримо бъдеще, добави той.

Президентът Путин към този момент няма проекти за контакти с генералния шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси. С Гроси не престават да беседват съветските " дипломати и (руската държавна корпорация) " Росатом ", съответните ведомства ", заяви също Дмитрий Песков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР