Ако на етикета на храната има повече от три Е-та,

...
Ако на етикета на храната има повече от три Е-та,
Коментари Харесай

Диетоложката Донка Байкова: Храна с три Е-та на етикета не е подходяща за деца

Ако на етикета на храната има повече от три Е-та, това значи, че тя не е подобаваща за деца. Това сподели диетологът проф. Донка Байкова пред фокус по тематиката за увеличаващия се растеж на затлъстяване при децата до 5-годишна възраст в България, написа " Пик ".

По думите ѝ, когато родителите избират храна за децата си, най-лесно е да се преценяват с напътствието: колкото е допустимо по-натурални, а не софтуерно обработени храни.
„ Това значи едно дете да се храни здравословно - то би трябвало да приема зеленчуци, плодове, натурално месо, натурална риба и така нататък Когато четат етикета, родителите могат да се ориентират по това, че в случай че видят повече от три Е-та или повече от три непознати за тях химически вещества, това значи, че тази храна не е подобаваща за тяхното дете “, сподели още проф. Байкова и посочи, че още в ранна възраст би трябвало да се направи по този начин, че децата да свикнат с приема на натурални храни и питиета, тъй като точно тогава се образуват техните хранителни привички, които в множеството случаи остават до края на живота.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР