„Ако на 31 март не бъдат удължени мерките, които предвиждат

...
„Ако на 31 март не бъдат удължени мерките, които предвиждат
Коментари Харесай

Ако мерките не бъдат удължени: Учениците в Пловдив може да излязат по-рано във ваканция

„ Ако на 31 март не бъдат удължени ограниченията, които плануват онлайн образование, ще разглася 1 и 2 април в Пловдив да бъдат неучебни и да се слеят с пролетната почивка на учениците “.

Това заяви кметът Здравко Димитров измежду среща с отрасловия зам.-кмет Стефан Стоянов. Той напомни, че по закон има право да дава до 3 дни почивка през образователната година и ще се възползва от тази опция.

„ Предвид цялостната епидемиологична конюнктура е по-разумно учениците да излязат по-рано във почивка, вместо да се връщат в класните стаи за два дни и да се рискува тяхното здраве и на околните им “, счита кметът.

Ако ограниченията не се удължат със заповед на министъра, общинските детски градини на 1 април ще отворят порти за искащите родители.

Със заповед на Министерството на здравеопазването от 22 март до 31 март в цялата страната бяха въведени спомагателни противоепидемични ограничения. В рамките на тези дни образованието на учениците е онлайн, а децата не посещават детски ясли и градини.

Затворени остават и просветителни и езикови центрове. Целта на спомагателните ограничения е ефикасен контролът върху разпространяването на коронавирусната зараза.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР