Ако на 31 март не бъдат удължени мерките, които предвиждат

...
Ако на 31 март не бъдат удължени мерките, които предвиждат
Коментари Харесай

Голяма радост! Ето кога започва ваканцията на учениците в Пл...

Ако на 31 март не бъдат удължени ограниченията, които плануват онлайн образование, ще разглася 1 и 2 април в Пловдив да бъдат неучебни и да се слеят с пролетната почивка на учениците. Това заяви кметът Здравко Димитров измежду среща с отрасловия зам.-кмет Стефан Стоянов. Той напомни, че по закон има право да дава до 3 дни почивка през образователната година и ще се възползва от тази опция.

„ Предвид цялостната епидемиологична конюнктура е по-разумно учениците да излязат по-рано във почивка, вместо да се връщат в класните стаи за два дни и да се рискува тяхното здраве и на околните им “, разяснява кметът.

Ако ограниченията не се удължат със заповед на министъра, общинските детски градини на 1 април ще отворят порти за искащите родители.

Припомняме, че със заповед на Министерството на здравеопазването от 22 март до 31 март включително, в цялата страната бяха въведени спомагателни противоепидемични ограничения. В рамките на тези дни образованието на учениците е онлайн, а децата не посещават детски ясли и градини. Затворени остават и просветителни и езикови центрове. Целта на спомагателните ограничения е ефикасен контролът върху разпространяването на коронавирусната зараза.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР