Ако можехме да си представим предстоящата година, какъв цвят щеше

...
Ако можехме да си представим предстоящата година, какъв цвят щеше
Коментари Харесай

Обявиха кой е цветът на 2024 година

Ако можехме да си представим идната година, какъв цвят щеше да бъде тя?

Тази нереална мисъл е въпросът, който вълнува специалистите от Pantone Color Institute по това време на годината.

За да намерят отговора, те изследват стилните сцени, трендовете в интериорния дизайн, моменти от попкултурата и човешката логика на психиката, с цел да създадат своя избор, написа CNN.

И по този начин, съгласно специалистите, нюансът, който ще дефинира 2024 година, е " Peach Fuzz " (прасковен пух) - лек, плодов, внушаващ чувство за мир и успокоение.

" Преминаваме през доста разтърсвания в живота си и имаме потребност от цвят, който да е грижлив ", изяснява експертът по цветове на Pantone Лейтрис Айзман.

" Това е топъл и комфортен колорит. И е доста прелестен. Смятаме, че в миг като този тактилността е в действителност значима - да допираме другите хора и да ги събираме в домовете си. ", добавя специалистът.

Прасковените тонове са неизменима част от стилните сцени за пролет-лято 2024, изключително в Милано, където водещи са италиански къщи като Gucci, Jil Sander и Sportmax.

На афтърпартито на Vanity Fair за премиите " Оскар " през март тази година Хилари Дъф носеше рокля в прасковен цвят на Dolce & Gabbana. Малко по-късно Ума Търман участва на премиите Women Making History Awards в рокля от габардин Prada за есен-зима 2023 година в същия цвят.

Но процесът на изследване за избор на цвят е кумулативен и не е задоволително просто да се прегледат последните итерации на нюанса, споделя Айзман.

За сезон пролет-лято 2016 година да вземем за пример, кралят на сивото Джорджо Армани пусна запаметяваща се сбирка, в която по-голямата част от продуктите преливаха в сьомга над присъщото за марката пастелно сиво.

Последният път, когато видяхме Бионсе на Met Gala през 2016 година, тя също беше в прасковено. Макар че роклята с буфан ръкави на Givenchy срещна сериозна рецензия, тя се оказва основен миг за екипа на Pantone.

Но какво общо има един миг от аления килим през 2016 година с духа на времето през 2024 година?

" Смятаме, че визията на Бионсе е нещо, което продължава да влияе и през днешния ден. Макар че сме я видели през 2016 година, това е скъпа концепция, която ще се развива и също ние черпим от нея. Не забравяме това, което сме виждали преди. ", обяснят специалистите от института.

Оттогава насам цветът е носен на аления килим от редица звезди.

Тази година се навършват и 25 години от самодейността на Pantone " Цвят на годината ", добавя CNN.

Психологията на цветовете, която стои зад последните три избора на Айзман и нейния екип, се корени в издръжливостта, оптимизма, смелостта и силата, препращайки към нашето бурно съвремие.

Но улавянето на груповото въодушевление даже в атмосфера на комплициране и паника е позната територия за Pantone. Неслучайно, първият цвят на годината е небесносиньото през 1999 г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР