Ако много ви се лети в космоса, но нямате $20-30

...
Ако много ви се лети в космоса, но нямате $20-30
Коментари Харесай

Нямате $250 000 за полет в космоса? Частна корпорация предлага полети до близкокосмическото пространство за $75 000!

Ако доста ви се лети в космоса, само че нямате $20-30 милиона с цел да си закупите място на транспортен съд “Союз ”, можете да се възползвате от услугите на Върджин Галактик, които оферират 5 минути действителен галактически полет за $250 000 $. Но в случай че и $250 000 ви се костват множко, не се отчайвайте. Появи се нова частна компания, която ще ви даде странствуване – въпреки и не до самия космос, само че до близкокосмическото пространство (пространството сред долните пластове на атмосферата и космоса) – и то единствено за $75 000.

На 18 юни компания World View сполучливо изстреля с височинен балон капсулата “Тайко ” на височина 32 километра. Полетът беше тестов и потвърди опциите на технологията. Компанията чака до края на 2016 година да стартира да организира и туристически полети – с по-големите и първокласни капсули “Вояджър ”.

 World View

Луксозната капсула “Вояджър ” с бар и интернет достъп ще предлага на пътешественици полет до близкокосмическото пространство за 2 часа. Credit: World View

Пътешествието ще бъде ненапълно сходно на това с галактическите самолети “СпейсШипТу ” на Върджин Галактик, само че с две особености – първата е, че корабите “Вояджър ” ще разчитат на балони, не на ракети, които ще ги извеждат на височина от 30 километра – до момента в който Върджин Галактик дава обещание 80-100 километра височина. Така че пасажерите със “СпейсШипТу ” ще са същински астронавти, до момента в който тези на World View и “Вояджър ” – не. Другата специфичност е, че до момента в който пасажерите на “СпейсШипТу ” ще усетят безтегловност, както усещат всички астронавти, тези на “Вояджър ” няма да усетят.

Но за сметка на това полетът на “Вояджър ” ще има други предимества. За разлика от “СпейсШипТу ”, който дава полет в космоса, само че единствено за 5 минути, полетът на “Вояджър ” ще трае общо сред 5 и 6 часа, от които два ще бъдат в близкокосмическото пространство – на височина 30 километра и опция на пасажерите да следят Земята от високо, дружно с нейната крива – същата панорама, каквато имат и астронавтите.

Капсулата също по този начин ще има и някои спомагателни екстри – като да вземем за пример бар и интернет достъп. Удоволствието за $75 000, съгласно компанията, ще бъде цялостно – с опция човек да се разхожда из капсулата, да гледа Земята от ръба на космоса, да хапва, да пийва и да сърфира в интернет.

От компанията към този момент оповестяват, че първите полети са резервирани. А искащите са доста – така че, както и с Върджин Галактик, по този начин и с World View е по-добре човек да направи резервация от рано – въпреки че услугите към момента не са налични.

Дано по-скоро дойдат тези времена, през които всеки човек ще може да лети в космоса!

За повече информация: World View Experience

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР