Ако мислите за покупка на нов автомобил, има някои процедури,

...
Ако мислите за покупка на нов автомобил, има някои процедури,
Коментари Харесай

Защо е важно да проверите употребяван автомобил, преди да го купите?

Ако мислите за покупка на нов автомобил, има някои процедури, с които би трябвало да сте наясно, преди да сключите договорката, и една от тях е да се опитате да разберете историята на автомобила и да оцените вярно неговото положение. Сега ви припомняме съществени неща, които са значими преди покупката на използвана кола.

Що се отнася до така наречен онлайн инспекция, то за жалост, тази информация не постоянно е лесна за намиране, само че има компании, които са профилирани в даването на тази услуга. Следвайки няколко елементарни стъпки, вие ще можете да получите доклад, съдържащ цялата нужна информация за бъдещата ви кола, с цел да сте сигурни, че договорката е добра.
Защо е значимо да погледнем историята на автомобила?
Купуването на използван автомобил изисква доста внимание. Сделката е по-рискова, в сравнение с покупката на чисто нова кола и в случай че не сте сигурни в историята на автомобила не прибързвайте. Някои нищо неподозиращи хора могат да купят коли със скрити недостатъци или даже да бъдат излъгани с коли с подправен пробег или проблеми с документите. Така че, в случай че желаете да избегнете главоболия и финансови загуби, третирайте оценката на автомобила с нужната грижа.

Какво би трябвало да се ревизира? Първо, разберете дали има наказания и ограничения
Можете да ревизирате в уеб страниците на институциите за неплатени санкции и даже да ревизирате дали тази кола не се търси. Друго значимо нещо е дали налози, Гражданска отговорност и винетки да вземем за пример, са плащани в точния момент.

Необходима е инспекция на всички тези точки, защото прехвърлянето може да се извърши единствено след цялостно унищожаване на всички ограничавания и тежести. За задачата е добре да се обърнете към юридическо лице, което против неголяма сума може да извърши въпросните инспекции.
Участвал ли е автомобилът в злополука в предишното?
Също по този начин има уеб сайтове, които посредством въвеждане на VIN-номера на колата, ви дават една или друга информация. Освен онлайн инспекция, направете и наложителния физически оглед. Например, проверете вратите, с цел да видите дали се затварят вярно, дали луфтовете сред обособените каросерийни панели са идентични и дали има някакви разлики в тоновете на боята.

Освен да търсите признаци за злополука, е значимо да ревизирате дали колата е била наводнена. Анализирайте миризмата в колата и потърсете следи от пръст под седалките и килимите, по арматурното табло и в профил на вратата. Също по този начин следете работата на електрическите съставни елементи, защото водата поврежда електрическите и електронните съставни елементи най-вече.

Винаги се предлага да вземете благонадежден монтьор за разбор на транспортното средство. Той има повече опит и може да забележи признаци, които другояче бихте могли да пропуснете. Някои сервизи и профилирани компании даже оферират услуга за оглед, като издават протокол за положението на автомобила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР