Ако мислите за храната, която поемате, ще ядете по-малко, твърдят

...
Ако мислите за храната, която поемате, ще ядете по-малко, твърдят
Коментари Харесай

За да ядете по-малко, мислете за храната!

Ако мислите за храната, която поемате, ще ядете по-малко, настояват американски учени. Експериментът, извършен от откриватели в университета Карнеги-Мелън в Питсбърг, на процедура прекатурва досегашната процедура на “гонене ” на лакомствата от мозъка като метод за намаляване.

Учените заръчали на група доброволци да си показват по какъв начин изяждат един по един 30 шоколадови десерта M&M. Друга група трябвало да си показа, че поема единствено 3 десертчета.

След това на всички участници била препоръчана купа, цялостна с действителни M&M и те можели да вземат безкрайно количество.

Тези, които въображаемо погълнали 30 части , изяли в реалност двойно по-малко, в сравнение с другите.

Според учените, описали резултатите в сп. Science, “репетицията ” е ключът към триумфа. Колкото по-детайлно си представяте по какъв начин дъвчете храната и колкото повече е тя в главата ви, толкоз повече се засищате авансово и на процедура консумирате по-малко. 3 десерта не са задоволителни за реализиране на резултата на “визуалното ” насищане, само че 30 сигурно стигат.

Изследователите прецизират, че има триумф единствено при еднакъв тип храна – в случай че мислите за торта, апетитът ви за чипс няма да намалее .

“Хората се стремят да заобикалят поемането на нездравословна храна, като потискат мисълта за нея. Това наподобява е неправилна тактика, тъй като допуска, че оставате в изходната си позиция на неутолим вкус, до момента в който нашето проучване допуска, че в случай че неведнъж си представяте по какъв начин консумирате дадена храна, апетитът ви за нея понижава ”, твърди екипът от Карнеги-Мелън.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР