Ако мислите, че вашето коте не показва достатъчно любов и

...
Ако мислите, че вашето коте не показва достатъчно любов и
Коментари Харесай

Дали си любимият човек на котката ти? Ето как да провериш

Ако мислите, че вашето коте не демонстрира задоволително обич и почитание, е допустимо просто да не разбирате езика на котките. За да изразят своето отношение към света и към " техния " човек, котките употребяват езика на тялото. Ето няколко знака, че сте обичаният човек на вашата котка.

Примигване

Следващия път, когато котката ви се загледа във вас обърнете внимание на очите и. Вгледайте се в тях, в случай че забележите леко присвиване и разпределяне на зениците, това е огромен комплимент. Примигването на котката е сигурен знак, че писаната ви обича.

Вирната опашка

Прибирате се у дома след работа, а вашата котка се втурва да ви посрещне с вдигната нагоре опашка и леко разтреперване в горната и част. Това е знак за голямо неспокойствие. Котката ви ви обича и се радва да ви види.

Уши наострени напред

Когато ушите на див звяр се насочат напред, това значи освен, че се усеща убеден, само че и че е фокусирал вниманието си върху нещо. Ако вашият домакински любим се държи по този начин към вас го приемете за знак, че сте обичаният човек на котката. Интепесува се от вас и следи нещата, които вършиме, а не е опит да си изпроси някое котешко лакомство.

Мъркане

 Котката ви ви обича

За феновете на котки мъркането постоянно е било тип комплимент - и е по този начин. Да видите и чуете по какъв начин се любува на милувки и демонстрира своята обич, има ли нещо по-стоплящо сърцето.

Показване на коремче

Един от методите по които котката може да покаже почитание и доверие е като си покаже коремчето. Когато се завърти по тил и разреши да видите коремчето и, това е най-уязвимата и част и щом я демонстрира значи ви има вяра с цената на живота си.

Свиване на кълбо

Обикновено го вършат, когато са щастливи и спокойни. Действието е плод на решително котешко държание, зародено още, когато са били дребни котенца с майка си. Ако ви почита задоволително, за си легне върху вас, то би трябвало да сте поласкани.

 Коткат се свива на кълбо

Носи ви подарък

Котките са ловци и могат да донесат уловена мишка или птичка на своят собственик. Въпреки, че не е подаръкът, за който сте мечтали, това държание на животното демонстрира, че ви приема за част от фамилията си и нещо по-вече - за по висшестоящ от него. Може също да ви донесът някоя от играчките си.

Котките са интелигентни същества и е извънредно прелестно да живееш с любим, който те почита. Това обаче е връзка, която би трябвало да бъде построена. Много значима е социализацията от рано, когато е още малко котенце, както и позитивното отношение към нея.

Крещенето или удрянето в опит да се дресира животно в действителност ще навредят и ще доведат до възмездие от негова страна. Липсата на внимание и време за игра дружно също могат да доведат до равнодушие вашия домакински любим. Ако искатие да получавате доверие, обич и почитание, би трябвало да полагате нужните за това грижи към котката.

Вижте също:

- Какво да подарим на котката;

- Какво обичат котките;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР