Ако Министерският съвет (МС) не отложи въпроса за членството на

...
Ако Министерският съвет (МС) не отложи въпроса за членството на
Коментари Харесай

Каракачанов с горещ ултиматум: ВМРО излиза от властта, ако...

Ако Министерският съвет (МС) не отсрочи въпроса за участието на Македония, до момента в който тя не почисти историята от фалшификации, Вътрешна македонска революционна организация ще напусне ръководството. Това стана ясно от думите на вицепремиера и водач на партията Красимир Каракачанов в ефира на Нова тв.

Той ще изиска държавното управление да излезе с такова решение преди 17 октомври, когато следва Европейски съвет, на който се чака водачите на страните от Европейския съюз да вземат решение за начало на договаряния за участие на Македония и Албания в Европейски Съюз.

Решението ще се вземе единствено с безусловно болшинство. Дори и единствено една страна да бъде срещу, решение не може да бъде взето. „ Причината не е единствено изявлението на Пендаровски, а поради цялата политика, която Македония води.

Тя не извършва контракта за добросъседство. Активно работих за сключването му ”, съобщи Каракачанов.

Каракачанов съобщи, че ако Министерски съвет отхвърли сходно решение, депутатите на Вътрешна македонска революционна организация ще изоставен болшинството.

По-рано в позиция по тематиката във Facebook Каракачанов написа, че е песимистичен за македонската страна ще надмогне себе си и ще почисти фалшификациите.



По мотив неналичието на резултат от работата на българо-македонската комисия, която имаше задача да реализира общ прочит на историята ни в учебниците.

"Тази комисия съществува към този момент от съвсем 2 г, само че резултатите от работата ѝ, в случай че изобщо има такива, са извънредно разочароващи.

Вината за това е напълно на македонската страна, която непрекъснато бави темпото, прави обструкции и се пробва по всякакъв начин да преиначава смисъла на истинските исторически документи, като непрекъснато ги пояснява и „ обективизира “ от днешна позиция.

Всичко това се прави с една-единствена цел - да не се допусне по никакъв метод „ признание “ на каквато и да е българска еднаквост, на която и да е историческа персона от Македония.

Македонските историци в комисията са отдадени изцяло на това да защитят оптимално титовата и антибългарска структура на македонизма.

Последните няколко съвещания на Комисията са тотална злополука и това беше установено и от самите нейни членове ", написа в профила си Каракачанов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР