Ако мигрантите не преминат през Гърция, ще се насочат към

...
Ако мигрантите не преминат през Гърция, ще се насочат към
Коментари Харесай

Журналист с горещ коментар за случващото се по границата и бежанците

Ако мигрантите не преминат през Гърция, ще се насочат към границата на България. Това разяснява пред bTV журналистът и преводач Мажд Алгафари.

Според него сред струпаните на границата хора няма сирийски бежанци, а хора, които са пристигнали в Турция незаконно и са желали да отидат в Европа поради тежкия живот.

Турция няма визов режим с множеството страни и всички могат да влязат в страната. После те си хвърлят паспортите и стартират да работят незаконно, с което се стига до ниско възнаграждение и опасност от страна на работодателите, че ще алармира полицията, изясни Алгафари.

Няма по какъв начин за толкоз малко време сирийски бежанци да се окажат на турската граница, добави той.

Според него в Одрин има координирани групи, които са подготвени да тръгнат към България. „ И ще опитат през Гърция, в случай че там стане, ще минат оттова, в случай че не съумеят и една част се върнаха към Турция и в случай че не става през Гърция, ще тръгнат към България “, изясни журналистът.

Ако не се откри дипломатическо решение на доста високо равнище – Русия, Европейски Съюз и Съединени американски щати, тогава Турция ще си отдръпне армията и ще пусне, който където желае да върви “, сподели още Алгафари.

Ердоган съобщи преди дни, че ще пусне сирийските бежанци към Европа, откакто войски на Башар Асад убиха 33-ма турски бойци в Идлиб.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР