Ако ми бъде дадена възможност да продължа и да продължавам

...
Ако ми бъде дадена възможност да продължа и да продължавам
Коментари Харесай

Тагарев: Ако мога да продължа като министър след ротацията, вероятно ще приема

" Ако ми бъде дадена опция да продължа и да не преставам да извършвам това, което извършвам, евентуално ще приема ", сподели пред публицисти министърът на защитата Тодор Тагарев след водосвета на бойните флагове, флаговете и знамената-светини на Българската войска в отговор на въпрос какво чака да се случи при ротацията и ще бъдат ли сменяни министри.

" Ако не, отивам да се занимавам с университетските си каузи ", добави той и акцентира, че не е привързан с никоя политическа партия, а е поканен в държавното управление в експертно качество.

На днешния празник министърът пожела на българските военнослужещи да бъдат живи и здрави, благополучни със фамилиите си и да могат да отделят цялото належащо внимание, с цел да се готвят да пазят родината. Армията върви нагоре – и като условия, и като запаси, които заделяме, акцентира Тодор Тагарев.

Попитан какви Въоръжени сили си пожелава той като министър, отговори:

" Започваме да ги виждаме – Въоръжени сили, които са окомплектовани с добре готови, стимулирани военнослужещи, мъже и дами, които са добре оборудвани и които се усещат уверени в нивото на подготовката, която имат и заслужават уважението на нашите съдружници ".

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов съобщи, че 2025-2026 година ще бъде времето, в което ще забележим новия образ на Българската войска. Техниката ще пристигна, само че би трябвало да пазим и да набираме хора. За да имаме персонален състав, квалифициран и отговарящ на актуалните условия, би трябвало да имаме съответните политики, уточни той и благодари на всички държавни управления до момента, които са работили за това нещата в армията да се случват. „ Процесите са доста сложни и комплицирани, и се изисква поредност във връзка с задачите и дейностите ", посочи адмиралът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР