Ако Meta (компанията-майка на социалните мрежи Facebook и Instagram) не

...
Ако Meta (компанията-майка на социалните мрежи Facebook и Instagram) не
Коментари Харесай

Зукърбърг предупреди: Достъпът до Facebook и Instagram може да бъде спрян в цяла Европа

Ако Meta (компанията-майка на обществените мрежи Фейсбук и Instagram) не получи опция да трансферира, съхранява и обработва данни от своите европейски консуматори на основани в Съединени американски щати сървъри, достъпът до Фейсбук и Instagram може да бъде спрян в цяла Европа. За това предизвести притежателят на колоса Марк Зукърбърг в обществените медии в годишния си отчет.

Ключовият проблем за Meta е трансатлантическият трансфер на данни, контролиран посредством така наречен Privacy Shield и други моделни съглашения, които Meta употребява за запазване на данни от европейски консуматори на американски сървъри. Настоящите съглашения, позволяващи прекачване на данни, сега са подложени на непоколебим надзор в Европейски Съюз.

В годишния си отчет до Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати, Meta предизвестява, че в случай че не бъде призната нова рамка и на компанията към този момент не е позволено да употребява актуалните моделни съглашения „ или други възможности “, компанията „ евентуално “ ще спре да предлага доста от своите „ най-значими артикули и услуги “, в това число Фейсбук и Instagram, в Европейски Съюз, написа “The Guardian”.

“Тази смяна ще бъде най-осезаема измежду бизнеси в разнообразни сектори”, съобщи Ник Клег, шеф “Комуникации” в Meta, в изявление за английска медия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР