Ако ме питате днес, ние нямаме никакво основание да вдигнем

...
Ако ме питате днес, ние нямаме никакво основание да вдигнем
Коментари Харесай

Вигенин: Нямаме основание да вдигнем ветото

Ако ме питате през днешния ден, ние нямаме никакво съображение да вдигнем ветото за започване на договаряния на районен съд Македония с Европейския съюз, тъй като по нищо не беше реализиран напредък до днешна дата. Това съобщи заместник-председателят на Народно събрание Кристиан Вигенин по Българска национална телевизия.

„ Днес нямаме никакво съображение да кажем, че ветото би трябвало да се вдигне. Ако нищо не се случи, няма по какъв начин да вдигнем ветото. Трябва да преследваме нашите цели. Такава е позицията на Българска социалистическа партия “, сподели той.

Вигенин счита, че е належащо да има КСНС при президента по тематиката, тъй като тя е задоволително спорна и единствено президентът Румен Радев може да събере всички партии и институции на една маса.

На въпрос дали тематиката за РСМ още веднъж би трябвало да влезе в Народното събрание за нова декларация, Вигенин отговори: „ Не знам дали е моментът да влезе, в случай че нямаме нещо ново всъщност “.

Той обаче счита, че концепцията на премиера Кирил Петков да се свика нов КСНС, на който да забележим дали има някакъв положителен проект за развиване на връзките, тъй като обстановката да седим от двете страни на границата и да чакаме нещо да се случи, е неприемлива “.

Вигенин счита, че е належащо да има КСНС при президента по тематиката, тъй като тя е задоволително спорна и единствено президентът Румен Радев може да събере всички партии и институции, в това число службите на една маса, с цел да се опитаме да излезем от него с нещо градивно. „ Съветът може да бъде подсилен с решение на Народно събрание, на Министерски съвет, само че това са следващи стъпки. Да забележим дали имаме нещо градивно и положително, което можем да излезем и което ще ни подсигурява нашия дълготраен интерес като страна “, изясни Вигенин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР