„Ако макропрогнозата, която сме изготвили за 2019 г. не се

...
„Ако макропрогнозата, която сме изготвили за 2019 г. не се
Коментари Харесай

Финансовият министър: Доходите в бюджетната сфера ще скочат с 10% от 2019 г.

„ Ако макропрогнозата, която сме изготвили за 2019 година не се промени трагично от някакви основни фактори, можем от 1 януари да увеличим приходите в бюджетната сфера с 10% ". Това сподели в ефира на „ Здравей, България " финансовият министър Владислав Горанов.

Той изрази убеденост, че „ бюджетът няма да завърши на недостиг ". Но предизвести, че цените на някои лимитирани запаси, като природния газ, да вземем за пример, ще продължат да порастват в годините напред.

Горанов бе безапелационен, че няма да има понижаване на Данък добавена стойност във времето, в което той заема сегашния си пост. И означи, че по-ниската стойност на този данък не дава гаранция за спад на цените.

Финансовият министър разяснява и проблемите в опазването на здравето, що се отнася до финансирането на медицинските действия.

„ Парите в опазването на здравето могат да бъдат увеличени единствено тогава, когато се даде отговор на въпросите за харчовете и контрола в системата ", съобщи Горанов. И разясни, че сега се разискват промени, съгласно които доплащането за медицински услуги на стойност над 700 лв. ще става посредством задействането на втора здравна застраховка. Нейната цена ще бъде 12 лв. на месец.

„ Не е добре да се вършат кадрови жертви, само че когато приказваме за такава покруса като тази край Своге, мисля, че дейностите на премиера са удачни. Ако рутината и опитът дават някакво преимущество, то сигурно си потеглят доста скъпи фрагменти ". Така Горанов Владислав Горанов разяснява отдръпването от постовете им на сътрудниците му от вътрешното, транспортното и районното ведомство.

Горанов обаче безапелационен, че номинираните от Борисов за нови министри са „ положителни решения и всеки един от тях може да се оправи със дилемите, които му се слагат ". Според финансист номер 1 оставките са метод за понасяне на политическа отговорност, каквото чака обществото при пораждане на сериозен проблем.

Финансовият министър разяснява и тематиката с огромните акции за откриване на данъчни измами и пране на пари, извършени през последните седмици.

„ Ако се стигне до възмездяване, това ще бъде добър урок за всеки, който си мисли, че може да забогатява за сметка на фиска ", съобщи Горанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР