Ако лудостта бе обхванала мениджмънта на Citroen, то вероятно те

...
Ако лудостта бе обхванала мениджмънта на Citroen, то вероятно те
Коментари Харесай

Citroen C5 X e плод на гениално генно модифициране

Ако лудостта бе обхванала мениджмънта на Citroen, то евентуално те щяха да чакат резултати, които няма по какъв начин да бъдат реализирани. Говоря за все по-намаляващото търсене на седани, в случай че те не са представители на немския премиум сегмент. В дни, в които едни от най-титулуваните представители на класа стартират да окапват като круши, аз тествам новия Citroen C5, който смятах, че няма да видя повече след 2016 година

Но Пиер Льоклер, основният дизайнер на Citroen, сподели, че владее и генно инженерство. Чрез техниката на рекомбинантната ДНК се съединяват ДНК на разнообразни организми. Именно генното модифициране е разрешило на французина да тръгне по друг път от този на съперниците, в чийто моделни фамилии участват най-малко по 3-5 кросоувъра и SUV-ове, които да носят маржа в приходната част на счетоводния баланс.

Този друг път към този момент видяхме в новия С4, само че тук е още по-силно изразен. Тайната се крие в изчезналия геном „ Х ”. Така С5 към този момент не наподобява на седан, а на огромен хечбек, само че с по-дълга задна част. Багажникът е без предел за товарене, петата врата голяма, а товарното поделение задоволително да правите всевъзможен тип транспортни услуги на тъщата, тъй че умерено може да го ползвате като комби. Купето е повдигнато като при кросоувър, има нужните дизайнерски детайли към калниците и наложителните релси на покрива. Височината не е толкоз огромна като при кросоувър, а тежестта и коефициентът на въздушно противодействие са по-ниски. Така че приказваме за взаимстване на детайли от хечбеците, комбитата и кросоувърите, вследствие на което имаме артикул, за който Citroen счита, че е неповторим.

И в случай че визията на С4 да провокира полюсни отзиви, то за С5 Х несъмнено мога да кажа, че е доста атрактивен като визия. Двете френски марки в границите на Stellantis залагат на първосигналните усещания, с които нападат клиентите си. А този дизайн няма да остави никого безучастен. Предницата разрешава моделът да бъде разпознат като съвременен Citroen, до момента в който забавно завършените колесни арки (с 19-ки под тях) и „ плаващият ” покрив основават конспирация в профила. Доминиращи откъм гърба са стреловидните LED светлини, хромираните ауспухови накрайника и двата спойлера. За интересуващите ще кажа, че коефициентът на челно въздушно противодействие е впечатляващ: 0,29.

Каквото и да търсите от един нов автомобил, Citroen би трябвало да бъде приветстван за това, че предлага нещо по-различно, фокусирано напълно върху комфорта. Последното като че ли окуражава човек да промени стила си на ръководство към едно по-спокойно, лишено от напрежението да се гони часовника шофиране, което направих и аз. Това ме накара да се тормозя, че одъртявам, само че истината е, че Citroen C5 X в действителност предлага комфорт, на който човек би трябвало да се наслаждения.

За това своята роля играят и елементите. В този случай, за разлика от С4, новият C5 X не предлага дизел и напълно електрическо задвижване. Имаме два бензинови мотора – добре познатите елементи със 130 и 180 к.с., както и един плъг-ин хибрид с 225 к.с. Потеглям по Подбалканския точно с такава трансформация, която по фабричен параметри може да измине до 55 км единствено на ток (при до 135 км/ч оптималната скорост). Не тествах какъв е действителният пробег, само че пък в самото начало ви споделих, че спокойствието на борда на този автомобил ме накара да премислям върху екзистенциални въпроси. С сътрудника до мен обсъдихме житие и премеждия грешнаго народа, поради което пристигнахме в Карлово при междинен разход от 3,9 л/100 км!

Целия материал може да прочетете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР