Ако кучето ви е лакомо, това може да доведе до

...
Ако кучето ви е лакомо, това може да доведе до
Коментари Харесай

Рискове, застрашаващи лакомите кучета

Ако кучето ви е лакомо, това може да докара до отичане на корема, затлъстяване на домашния любим, а при дребните даже до проблеми с костите. Въпреки че ни изкушава да задоволяваме домашните си любимци с храна, която сякаш в никакъв случай не им стига, не би трябвало да го вършим, в случай че сме виновни стопани.

Вместо това диетата на кучето би трябвало да следва съответен режим, с цел да може те да са здрави и с обикновено тегло, което не заплашва живота им.

Едва ли единичното препитание може да бъде причина за голямо тегло и затлъстяване на кучето, само че все пак няма по какъв начин да не се отрази върху здравето на кучето. По-едрите животни страдат и са предразположени към проблеми със сърцето, кучешки диабет, проблеми със ставите и щитовидната жлеза. Лакомото куче може да си навлече съществени проблеми.

Подуването на корема на кучето също може да бъде рисково положение и най-честата причина за него е точно прехранването. Това се случва когато стомахът се извърши с огромно количество храна и той се разтяга.

Това, от своя страна, подлага на напън други органи и може да аргументи затруднено дишане, стесняване на кръвоносни съдове към сърцето и инфектиране на стомаха. Състоянието може да бъде животозастрашаващо, по тази причина неотложно посетете ветеринар, в случай че забележите признаци като: издут корем, безпокойство, опити за повръщане без резултат, интензивен пулс и затруднено дишане на кучето.

 Лакомото куче може да затлъстее

Много стопани, които прехранват кучетата си, не са осведомени какъв брой е вярното количество кучешка храна, която би трябвало да обезпечат на животното. Повечето пакетирани кучешки храни по магазините имат инструкции на самата опаковка за това, каква би трябвало да бъде порцията, въз основата на тежестта и размера на кучето.

Въпреки това обаче, няма да сбъркате, в случай че се консултирате с вашия ветеринар, по отношение на вярната диета за вашето куче, която е съобразена с неговия размер, тегло и порода. Точно както и при хората, здравословното хранене при кучетата е от изключителна значимост за един пълностоен, благополучен и дълъг живот.

Ако желаете да се радвате на вашия домакински любим и да го карате да се усеща добре, обърнете внимание на неговата диета и не подценявайте заплахите на кучешката алчност.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР