Ако косата ви е тънка това не означава, че е

...
Ако косата ви е тънка това не означава, че е
Коментари Харесай

Как да се грижим за тънката коса

Ако косата ви е тънка това не значи, че е изтощена и нездрава. Финият косъм просто е генетична специфичност, сходно на цвета и чупливостта. Това обаче надали ви работи доста успокоително, откакто косата ви е залепнала за скалпа, не се поддава на никакви опити да й предадете форма и наподобява извънредно рядка.

Всъщност гъстотата на косата ви най-вероятно не се разграничава от тази на дамите с буйна грива. Разликата е в диаметъра на косъма. Затова напъните ви би трябвало да са ориентирани към уплътняването му – къде образно, къде фактическо.

Измиване на косата
Масовите шампоани за размер най-често съдържат силикон. Той основава спомагателен пласт на повърхността на косъма и по този начин усилва диаметъра му. Освен това повдига косата от корените и й придава искра и гладкост. Целият този величествен резултат обаче трае единствено няколко измивания. След това в противен случай – косата се утежнява, слепва се и се омазнява бързо. Най-лошото обаче е, че силиконът нарушава кръвообръщението на скалпа и даже може да провокира косопад.

Не толкоз стремително, само че доста по положително деяние във времето имат шампоаните с минерали и витамини от група В. Тъй като тънката коса е належащо да се мие постоянно, избирайте такива за ежедневна приложимост. Абсолютно неразрешени за вас са шампоаните 2 в 1, тъй като не измиват добре косата, вършат я лепкава и спластена. Избирайте даже балсами без мазнини – да вземем за пример на гелообразна основа с растителни екстракти и протеини. Те придават размер на косата, без да я утежняват. За стилизиране използвайте пяна със междинна фиксация, която поставяйте единствено в корените.

Най-подходящите прически
Колкото по-дълга е тънката коса, толкоз по-невъзможно е да се реализира размер в корените. Увиснала под личната си тежест, тя наподобява рядка и прилепнала по главата. Освен това краищата й елементарно се заплитат и цъфтят.

Затова,ако имате изящна форма на главата и нежно телосложение, най-подходяща прическа за вас е късата. Идеалната дължина е до брадичката – изтънена или на класическа линия.

Боядисване за размер
Боядисването също може да съобщи образен размер на косата ви. Най-добрият метод е като комбинирате няколко близки един до различен тона – в кестенявата, червеникавата или тъмно-русата гама. Избягвайте прекомерно светлите и черните цветове – първите унищожават структурата на косъма и го вършат още по-тънък, а вторите образно понижават размера на косата.

Диета за здрав косъм
Състоянието на косата директно зависи от метода ни на хранене. Най-важното е да си набираме задоволително белтъчини, да вземем за пример с и, телешко, пилешко, ядки и кълнове. Похапвайте постоянно и желирани десерти. От витамините най-важни за косата са тези от група В, изключително рибофлавин, пантетонова киселина, биотин, инозитол, холин и фолиева киселина. Можете да си ги набавите от пълнозърнестия самун, тъмнозелените зеленчуци, бобовите растения, царевицата.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР