Ако Конгресът на САЩ не одобри нов пакет от помощи

...
Ако Конгресът на САЩ не одобри нов пакет от помощи
Коментари Харесай

Американският финансов министър: Ако Конгресът не одобри нов пакет с помощ за Украйна, САЩ ще са виновни за нейното поражение във войната с Русия

Ако Конгресът на Съединени американски щати не утвърди нов пакет от помощи за Украйна, Съединени американски щати ще бъдат виновни за провалянето й във войната против агресора Русия. Украйна изчерпва парите, които се харчат за армията и общественото обезпечаване. Това съобщи министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън.
 
Според Ройтерс тя е декларирала, че Съединени американски щати " ще бъдат виновни за провалянето на Украйна ", в случай че не й дават помощ. " Обсъдих това с членовете на Конгреса, с моите сътрудници. Мисля, че те осъзнават какъв брой ужасна е тази обстановка и ние можем да бъдем държани виновни за провалянето на Украйна, в случай че не успеем да осигурим на страната нужното финансиране, в това число директна бюджетна поддръжка, тъй като това е доста значимо ", сподели Йелън.
 
 Джанет Йелън Джанет Йелън Източник: Bloomberg
Министърът подчертава върху обстоятелството, че на Украйна й свършват парите, които отиват в армията и обществените помощи. " Украйна просто свършва парите. Те харчат повече, в сравнение с получават от налози, за военни заплати и защита и нямаше да имат учебни заведения, лечебни заведения или първа помощ, в случай че не бяха парите, които им изпращаме, с цел да ги подкрепим ", сподели Йелън.
 
Президентът Джо Байдън назова обстановката с спирането на финансовата помощ за Украйна " безспорна полуда ". Според него Белият дом ще реализира непрекъсната поддръжка за Киев.
 
Ръководителят на кабинета на президента Андрей Ермак счита, че Украйна рискува да загуби войната, в случай че Конгресът на Съединени американски щати не утвърди продължаването на помощта. Той подчертава върху обстоятелството, че Киев има проекти за по-нататъшно освобождение на своите територии.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР