Ако конфликтът между Русия и Украйна дойде при нас, ние

...
Ако конфликтът между Русия и Украйна дойде при нас, ние
Коментари Харесай

Антъни Блинкен: Ако конфликтът между Русия и Украйна дойде при НАТО, ние сме готови

Ако спорът сред Русия и Украйна пристигна при нас, ние сме подготвени. Това съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкен преди началото на изключителната среща на министрите на външните работи на страните от НАТО. Той генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг подчертаха още веднъж: „ НАТО е защитителен съюз ", съобщи БНР.
На съвещанието ще участват Финландия, Швеция и страните от Европейския съюз.

Основни правила на европейската сигурност са оспорени с използването на мощ, съобщи Столтенберг при откриването на срещата.
Той добави, че съветското нахлуване над Украйна е невиждано по типа и мащабите си от края на Втората международна война. Призоваваме съветския президент Владимир Путин да спре войната, да изтегли съветските войски от Украйна, да се пристъпи към доброжелателни дипломатически договаряния, уточни Столтенберг.

Подкрепяме украинския народ и демократично определеното държавно управление на Украйна. Действието на член 5 от Вашингтонския контракт е непоклатимо, НАТО ще отбрани всяка педя от земята на алианса, означи генералният секретар, представен от Българска телеграфна агенция.

По-рано румънският първи посланик Богдан Ауреску съобщи, че алиансът би трябвало да приспособи източния си фланг към новата действителност след съветското навлизане в Украйна и разполагането на съветски войски в Беларус.
Ауреску добави, че Румъния усилва от 2 на 2,5% от Брутният вътрешен продукт разноските си за защита.

За през днешния ден е очакван и следващ ексклузивен Съвет „ Външни работи “. България ще бъде показана и на двете съвещания от министъра на външните работи Теодора Генчовска.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР