Ако компанията не предлага актуални за пазара на труда възнаграждения

...
Ако компанията не предлага актуални за пазара на труда възнаграждения
Коментари Харесай

Успешни стратегии


Ако компанията не предлага настоящи за пазара на труда хонорари на хората си, не може да претендира за сполучлива работодателска марка

 

- Как се развива работодателска марка в България?

- Всяко наше деяние цели да развие или усъвършенства работодателската марка на нашите сътрудници – основата за сполучливо привличане и задържане на хора. Освен посредством ежедневна вярна връзка с всички претенденти и чиновници на въпросните организации обръщаме внимание и на устойчивите решения. Ключът към тях са метриките и данните, които използваме в работата си. Услугите ни в посока пазарни и вътрешни HR изследвания са едни от най-използваните в нашето портфолио.

За да създадем или подобрим работодателската марка на наш клиент, първо вършим изследване на това каква е тя. Измерваме по какъв начин компанията е оценена от хората в нея, от евентуалните щ претенденти на пазара. Оценяваме по какъв начин наподобява процесът по привличане на чиновници, какво може да бъде усъвършенствано. Както Питър Дракър споделя: „ Ако не можете да го измерите, не можете да го управлявате “.

Какви са проблемите, които срещате, и по какъв начин ги разрешавате?

- Обичайно фирмите се концентрират върху развиване на работодателската си марка, с цел да могат да притеглят нови хора в екипите си. Но на първо място всяка солидна организация следва да обръща внимание на хората, които към този момент работят в нея. Проучванията ни за ангажираност и задоволеност на чиновници, употребяващи неповторим за българския пазар метод, целят да разпознават мотиваторите на хората, методите за повишение на успеваемостта от работата им и дълготрайния проект за развиване и задържане. Съветваме клиентите си да организират сходни изследвания най-малко един път годишно, употребявайки сходна методология всякога. Това дава опция да можем да измерим вярно развиването на положението на всяка компания. След самото изследване следват изводите от него, а проектът за деяние в края на изследването би трябвало да бъде изпълнен.

Отделно при днешното динамично покачване на нивата на заплати в страната създаването и използването на подобаваща система за заплащане на чиновниците е от основно значение за всеки бизнес. Не можем да приказваме за сполучлива работодателска марка, в случай че компанията не предлага настоящи за пазара на труда хонорари на хората си. При всички наши изследвания на заплати целим да създадем и усъвършенстваме обективна система за заплащане с оглед както персонален принос на служителя, по този начин и равнищата на директните съперници като шеф на съответната компания. Същевременно с това вземаме под внимание и цялостната организация на труда и платежоспособността на компанията.

Какви преимущества дава на компанията усилието да развиеш мощна работодателска марка?

- Желаната и търсената организация е цялост от материални и нематериални характерности, които я вършат атрактивна и желана като място за развиване на капацитета на обособения човек. При днешните провокации на пазара на труда нито една организация не би могла да си разреши да не развива своята работодателска марка – лицето си пред необятната публика.

Текстът е оповестен в бр. 03/2022 на сп. Мениджър "

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР