Ако колата стои поркирана в продължение на седмици, това може да

...
Ако колата стои поркирана в продължение
на седмици, това може да
Коментари Харесай

Използвайте по-често колата си - така ще избягвате повреди

Ако колата стои поркирана в продължение на седмици, това може да докара до повреди и даже до изцяло деактивиране на транспортното средство. Най-честият дефект, породен от дълги престои, е изтощаването на акумулатора на автомобила. Тгава е неъзможно колата да бъде стартирана, без значение дали е в гаража или навън. Спирачките също не обичат дългия престой. В най-лошия случай филмът от наслойка може да утежни спирачния ефект толкоз доста, че спирачните дискове да би трябвало да се сменят.

Поради това специалистите предлагат да се премества автомобила постоянно, в случай че е възможно. Веднъж седмично със сигурност е идеално, а в най-лошия случай веднъж месечно най-малко. Това е потребно, обаче само ако колата не обиколи блока единствено един път, защото карането на малко разстояние причинява повече вреди, в сравнение с е добро за автомобила. Във всеки случай двигателят би трябвало да е достигнал работна температура. Ако автомобилът е стоял неподвижно дълго време, би трябвало да се кара поне три четвърти час.

Тъй като въздухът изтича с течение на времето от гумите, съществува риск от сериозната им щета, в случай че автомобилът е паркиран за дълго време. Ако желаете да оставите колата си да стои дълго време, трябва да увеличите налягането в гумите като защитна мярка. Освен това е препоръчително понякога да паркирате колата по този начин, че една и съща част от гумата да не е винаги натоварена.

По принцип, колкото по-кратко е времето на луфт и колкото по-сухо е мястото за паркиране, толкоз по-добре е за колата. Но не всеки има опция да паркира колата в гараж. Превозното средство би трябвало да бъде максимално защитено и на открит паркинг. Например, ако е паркирано под дървета, птичи изпражнения, пъстър прашец, дървесен сок, счупени клони или падащи кестени могат да го повредят. Зле е колата да престоява в непосредственост до натоварени пътища през зимата, тъй като има заплаха от вреди от сол и трошляк.

Също по този начин е целесъобразно да подготвите автомобил за по-дълъг интервал от време на престой. Това включва и обезпечаването на сух интериор, да вземем за пример. Дори само почистването с влажна бърсалка може бързо да аргументи плесен. Покривно фолио с вентилационна функционалност може да предпазва автомобила от щета на боята на открито.

Ако паркирате на улицата, би трябвало да проверявате понякога, изключително в града, с цел да видите дали в това време не е въведена възбрана за паркиране, заради разширяване на зелена зона или поради строителни работи.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР