Ако ключалките и уплътненията на вратите са здраво замръзнали, не

...
Ако ключалките и уплътненията на вратите са здраво замръзнали, не
Коментари Харесай

Как да отворите замръзнала кола без да ѝ навредите

Ако ключалките и уплътненията на вратите са крепко замръзнали, не изпадайте в суматоха. Ето няколко потвърдени метода да влезете по-бързо.
Как да отключите замръзнала брава
На коли, оборудвани с тревога за кражба, можете да отворите ключалката благодарение на отдалеченото. При ниски температури, обаче, батерията постоянно се изтощава бързо и то става неефикасно. Тогава би трябвало да отворите вратата с ключ.
Не забравяйте да ревизирате всички порти, освен шофьорските. Хечбековете и джиповете също могат да бъдат налични през багажника.
1. Раздробяване
Ако ключалката е леко замръзнала и сте съумели да вмъкнете ключа в отвора, пробвайте да раздробите леда вътре, като завъртате ключа от едната към другата страна. Действайте деликатно, с цел да не счупите ключа.
Ако вратата на лидера не помръдне, пробвайте същата процедура с вратата на пасажера.
2. Загряване
Ако не можете да завъртите ключа в ключалката, можете да опитате да разтопите леда. Най-простото нещо е да загреете самия ключ със запалка.
По-ефективен вид е да вкарате тъничък железен предмет в ключалката и да го загреете вътре, прехвърляйки топлота навътре в механизма. Като ориентир, подобаващи са фиби за коса, парче тел. Опитайте да загреете ключалката с гореща запалка.
Това, което не би трябвало да вършиме, е да изливате гореща вода: в студа тя незабавно ще се охлади и ще замръзне, в допълнение влошавайки казуса.
3. Размразяване
Най-добре е да употребявате специфичен спрей за топене, по този начин нареченият течен ключ. Просто би трябвало да прикрепите дребна кутия към ключалката и да натиснете спрея няколко пъти. Течност на алкохолна основа ще разтопи леда, а включената смазка ще предотврати корозията и ще защищити от следващо заледяване.
Как да отворите замръзнала врата
Отключването на ключалката е единствено половината от триумфа, тъй като с цел да влезете в колата, въпреки всичко би трябвало да отворите вратата. Поради по-голямата повърхност, тя или по-скоро гумените уплътнения, замръзват доста повече до тялото.
В никакъв случай не би трябвало да дърпате дръжката с всички сили: вратата е малко евентуално да помръдне, само че дръжката може да падне. За да отворите замръзнала врата, би трябвало да почукате с пестник по целия периметър и да я натиснете. Ледът ще се разпадне и ще освободи вратата.
Можете също по този начин да опитате да разклатите колата от едната страна на другата.
За хечбекове и комбита пробвайте да затворете мощно вратата на багажника няколко пъти. Въздушният поток ще избута вратата от вътрешната страна.
 Как да спестите от гориво и поддръжка на автомобила Как да спестите от гориво и поддръжка на автомобила
Полезни препоръки и трикове, с цел да бъде колата ви по-евтина. 1. Шофирайте вярно Избягвайте тапите Нека стартираме с шофирането...
Как да отворите замръзнали прозорци
Няма особена потребност да отваряте прозорци, в случай че няма да избършете страничните огледала непосредствено от купето. Въпреки това, с цел да не се скапват механизмите на регулатора на прозорците, по-добре не никога да не се пробвате да свалите заледените прозорци, преди вътрешността да се загрее.
Ако колата ви не е оборудвана с електрически отопляеми огледала, пробвайте да ги почистите от лед с топъл въздух. Когато машината се загрее, издухайте въздуха от нагревателя през отворения прозорец,
Как да предпазим колата от заледяване
1. Избършете уплътненията на вратата на изсъхнало и ги обработете със силиконова грес или спрей.
 7 неща, които НЕ би трябвало да оставяте в колата си на студено 7 неща, които НЕ би трябвало да оставяте в колата си на студено
Някои от тях могат просто да се скапват, до момента в който други могат да станат евентуално рискови. 1. Лекарства Повечето медикаменти би трябвало да...
2. Оставете колата да се охлади преди паркиране. Проветрете интериора, като отворите всички порти и багажника, с цел да се разреши изпаряване на влагата, с цел да не замръзва.
3. Не забравяйте да покриете всички ключалки със смазка, отблъскваща влагата на силиконова основа.
4. При непрекъснато заледяване на ключалките ги подсушете добре, като поставите колата в топъл гараж или на под земята паркинг.
5. Когато оставяте колата за една нощ, свалете снега от горната и долната част на вратите.
6. И не забравяйте да хвърляте вестници на пода. Те ще поемат разтопения сняг, а влажността в кабината ще намалее.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР